Хмельницька АЕС продаватиме медичний кисень зі знижкою у 99%

Наразі електростанція пройшла усі етапи підготовки до виробництва кисню медичного та готова постачати його до лікарень регіону розташування

Соціальний проєкт «НАЕК «Енергоатому» із забезпечення виробництва та постачання кисню медичного лікарським установам було розпочато у період найбільш активної фази поширення коронавірусу. Оскільки виробничий процес на атомних електростанціях передбачає виробництво технічного кисню, Компанія вирішила опрацювати можливість виробництва та постачання кисню медичного і до лікувальних закладів у разі потреби.

Наразі підтверджено, що технологія виробництва кисню відповідає вимогам МОЗ.

Після цього були розроблені заходи для одержання відповідних дозволів на виробництво та реалізацію кисню медичного.

Важливою вимогою у процесі налагодження виробництва кисню є наявність на підприємстві уповноваженої особи, яка підтверджує якість кисню медичного. І хоча ця вимога є нетиповою для атомної електростанції, ХАЕС її виконала. Інженер 2 категорії електричного цеху Тетяна Хоменко має відповідну освіту та досвід роботи у сфері аналізу медичних засобів, саме її було призначено уповноваженою особою на Хмельницькій АЕС. За її підписом кожна партія кисню медичного буде постачатися до користувачів.

Для подальшої діяльності був розроблений повний комплект необхідних документів, а персонал пройшов відповідне навчання.

Хмельницька АЕС отримала свідоцтво про атестацію лабораторії, яка визначатиме якість виробленого кисню. Лабораторію атестовано на три роки.

Черговим етапом стала перевірка наявності матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, а також умов щодо контролю якості лікарських засобів, що вироблятимуться на ХАЕС, для провадження господарської діяльності із виробництва лікарських засобів. Тож ХАЕС отримала ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів. І має тепер і реєстраційне посвідчення на лікарський засіб – кисень медичний.

Це дозволяє ХАЕС виробляти та постачати кисень медичний до закладів охорони здоров’я. За словами заступника генерального директора ХАЕС з якості та управління Олександра Годнєва, усі необхідні документи для співпраці з лікарнями регіону будуть розміщені на вебсайті.

Передбачається, що ХАЕС постачатиме кисень медичний для закладів охорони здоров’я із 99% знижкою. Таке рішення прийнято керівництвом Компанії.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень