В Україні виявили печиво, від якого німіють руки

Воно виготовлене в Румунії

В Івано-Франківській області в печиві виявили високий вміст акриламіду.  Печиво було виготовлене в Румунії та експортувалось з Польщі. 

Повідомлення надійшло до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості.

Ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів.

 

До симптомів ураження належать:

  • посилене потовиділення на руках і ногах,
  • оніміння або навіть параліч кінцівок.

Контакт акриламіду з очима спричиняє ураження кон'юнктиви, пошкодження рогівки ока. Вдихання пари або пилу може призвести після прихованого періоду до серйозного ураження нервової системи.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області зобов'язує операторів ринку вилучити з обігу дану продукцію та письмово проінформувати про виявлену невідповідність. 

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень