Яке печиво краще не купувати. Поради експертки
90% печива, яке продають, є потенційно небезпечним (с)
Днями на полиці одного з відомих супермаркетів у Києві знайшли печиво, у складі якого є небезпечна для людини олія.
Експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко розповіла, що у складі будь-якого печива є олія. Однак кількість олії у печиві може перевищувати допустиму норму.
Печиво для мене - це продукція, яку я споживаю тоді, коли зробила його самостійно.
90% печива, яке продають, є потенційно небезпечним. Там є борошно вищого ґатунку, багато цукру і рослинні олії чи маргарин, кондитерський жир чи замінник жиру. А це – небезпечно, – розповіла Олена Сидоренко.
Вона додала, що перед покупкою печива варто звернути увагу на його склад.
Якщо у ньому є олія у стверділому стані, олія вибілена, рафінована, маргарин, кондитерський жир чи замінник, його краще не купувати.
Натомість у хорошому печиві має бути вершкове масло або олія у натуральному вигляді, цукор має бути не на першому місці, а краще без нього.
Джерело: Obozrevatel
Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ