Тірамісу (РЕЦЕПТ)

Італійська смакота

Тірамісу – ніжний італійський десерт, що готується на основі вершкового сиру маскарпоне і бісквітних паличок савоярді, просочених кавою з алкоголем.
 
Готувати такий десерт легше у великій формі, а от подавати простіше у креманках, оскільки тірамісу через ніжну структуру буває складно акуратно нарізати порційними шматками.

Кількість інгредієнтів розрахована на форму розміром 17х30 см або на 7-9 креманок.

Інгредієнти:

  • сир маскарпоне - 500 г
  • цукор - 100 г
  • яйця великого розміру - 4 шт.
  • печиво савоярді - 24 шт. (200 г)
  • заварна кава - 300 мл (3 ч. л. з вершком на 300 мл води)
  • ром (кавовий лікер, коньяк, бренді) - 2-3 ч. л.
  • какао-порошок або тертий чорний шоколад - для посипки

Готуємо крем.

Оскільки до складу крему входять сирі яйця, їх слід обов’язково добре помити содою і облити окропом. Жовтки відділити від білків. Білки поки що покласти в холодильник, а жовтки збити з цукром у світлу пишну масу.

До збитих жовтків частинами додати маскарпоне кімнатної температури й щоразу акуратно дерев’яною ложкою чи лопаткою перемішувати його з жовтками, розтираючи сир об стінки миски до утворення однорідної маси без грудочок. Холодні білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Збиті білки в три заходи вмішати в сирну масу.

У заздалегідь зварену й охолоджену каву додати алкоголь. Бісквітне печиво ненадовго, буквально на секунду, занурити в каву, щоб воно увібрало в себе трохи рідини, але повністю не розм’якло й одразу викласти на дно форми, де будемо робити тірамісу. Поверх печива викласти половину підготовленого крему. На крем знову викласти змочене у каві бісквітне печиво. На печиво – крем, що залишився. Десерт покласти в холодильник мінімум на 4 год. 

Перед подачею десерт вийняти з холодильника, щедро посипати какао-порошком або тертим чорним шоколадом і подавати до столу. 

Ніжний італійський десерт готовий.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень