Хумус (РЕЦЕПТ)

Ця смачна закуска буде доречною в період посту і при вегетаріанському харчуванні

Хумус – популярна закуска арабської та єврейської кухні з нутового пюре.
 
До складу хумусу традиційно входять кунжутна паста (тахіні), яку можна придбати в магазині або приготувати власноруч.

Хумус часто подають як холодну закуску з пітою, лавашем, з різноманітними чипсами, крекерами, хлібом. Також його використовують як соус до свіжих овочів: солодкого перцю, моркви, огірків. 

Ця смачна поживна багатофункціональна закуска буде дуже доречною в період посту і при вегетаріанському харчуванні.

Інгредієнти:

  • нут сухий - 200 г
  • кунжутна паста (тахіні) - 2 ст. л.
  • лимонний сік - 2 ст. л. або на смак
  • часник - 2-3 зубчики
  • зіра - 1/2 ч. л.
  • солодка мелена паприка (за бажанням) - 1/2 ч. л.
  • оливкова олія - 2-3 ст. л.
  • сіль - на смак.

Інгредієнти для тахіні:

  • кунжут - 50 г
  • олія соняшникова рафінована або оливкова - 1-2 ст. л.
  • вода (при потребі) - 1 ст. л.

Нут залити водою і залишити на 8-10 годин або на ніч. Воду, в якій замочувався нут, злити. Нут знову залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 2 години до повної готовності.

Готовий нут має бути дуже м’який і легко розтискатися пальцями. Воду, в якій варився нут, злити. Трошки відвару (200-300 мл) залишити, він ще знадобиться.

На даному етапі нут можна очистити від лушпайок, тоді хумус буде більш ніжної та однорідної консистенції. В іншому випадку можуть трохи відчуватися шматочки лушпайок, але від цього хумус не буде менш смачним. Отже, щоб очистити нут, його потрібно залити холодною водою і перетерти руками. Потім лушпайки вибрати шумівкою, а воду злити.

Як вже говорилося в передмові, тахіну можна купити готову в магазині або зробити власноруч.

Для цього кунжут слід обсмажити на невеликому вогні на сухій сковорідці до золотистого кольору. 

Підсмажений кунжут разом з олією перемолоти блендером до однорідного стану, при потребі можна додати трохи води. Кунжутна паста готова.

Тепер приступимо безпосередньо до приготування хумусу. 

В каструлю з нутом додати кунжутну пасту, вичавлений через прес часник, сіль, оливкову олію, лимонний сік і приблизно 100 мл відвару, який залишили. Все ретельно подрібнити блендером до однорідного стану, підливаючи при цьому, якщо треба, ще трохи відвару, і таким чином довести страву до потрібно консистенції.

Потім додати мелену паприку і зіру, яку слід заздалегідь подрібнити в ступці чи кавомолці. Перемішати все блендером. Тепер при потребі смак хумусу можна підкорегувати лимонним соком, сіллю та іншими спеціями й знову все збити блендером.

Страва на смак має бути досить насиченою. При подачі хумус додатково полити оливковою олією і посипати меленою паприкою.

Хумус готовий.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Знайдено панель від багажника автомобіля

Біля ТРЦ «Арена» знайдено панель від багажника легкового автомобіля.  З вигляду панелі видно, що автомобіль невеликих розмірів.   

Знайдено технічний паспорт на прізвище Садовець

Під час розмитнення авто знайдено технічний паспорт на Volkswagen ВК 3109 ВВ.  На прізвище Садовець Олена Валеріївна, Гощанський р-н.   

Знайдено посвідчення дитини з багатодітної сім’ї на прізвище Антонюк

Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, яке належить Антонюку Богдану Сергійовичу, знайшли у Рівному. Дата видачі 17 січня 2019 р.  

Більше оголошень