Піца Capricciosa: готуємо вдома (РЕЦЕПТ)
Буде смачно!
Із вказаної кількості інгредієнтів отримаємо дві великі піци діаметром 30-33 см.
Інгредієнти для тіста:
- вода - 250 мл
- пшеничне борошно в/г - 400 г
- оливкова або соняшникова олія - 2 ст. л.
- свіжі дріжджі - 20 г
- цукор - 2 ч. л.
- сіль - 1 ч. л.
Інгредієнти для соусу:
- помідори - 600 г
- оливкова олія - 2 ст. л.
- цукор, сіль, чорний мелений перець - на смак
- сушений орегано - 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- артишоки в олії - 120 г
- печериці мариновані, сирі - 100 г
- чорні оливки - 80 г
- каперси - 50 г
- філе анчоуса - 12 шт.
- сир моцарела - 200 г
Зі вказаних інгредієнтів замісити тісто для піци.
Поки тісто підростає, приготувати класичний томатний соус для піци або використати кетчуп. Артишоки й гриби (при потребі) розрізати на 2-4 частини.
Моцарелу нарізати слайсами.
Тісто та всі інші інгредієнти розділити на 2 частини, бо буде 2 піци.
Розкачати тісто і перекласти на присипане борошном деко. Тісто змастити томатним соусом, залишивши вільними краї. Далі викласти моцарелу, гриби, артишоки, анчоуси, каперси й оливки. Зверху можна посипати сушеним орегано.
Випікати піцу в розігрітій до 220°C духовці приблизно 15 хвилин, щоб корж добре пропікся.
Піца Capricciosa готова.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ