Соковита риба, запечена з помідорами (РЕЦЕПТ)
Смачно і корисно
- філе морської чи прісноводної риби - 700 г
- помідори - 400 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 3 зубчики
- петрушка - пів пучка
- сметана (20%) - 200 г
- пшеничне борошно - 1 ч. л. (з гіркою)
- напівтвердий сир - 100 г
- соняшникова рафінована олія - 1 ст. л. (при потребі)
- сіль - на смак
Якщо філе заморожене, його слід повністю розморозити й обсушити паперовим рушником. Філе розрізати на довільні шматки й викласти одним шаром у форму для запікання.
Зверху рівномірно розподілити вичавлений часник і щедро посолити. Якщо використовується нежирна риба, то її можна полити олією.
Ріпчасту цибулю дрібно порізати кубиками. Зелень петрушки подрібнити ножем. Помідори нарізати кружальцями товщиною 7-10 мм.
На рибу рівномірно викласти порізану цибулю і зелень петрушки (1 ст. л. посіченої петрушки відкласти). Зверху викласти помідори. Посолити й помістити у заздалегідь розігріту до 240 °С духовку на 20 хв.
Сметану посолити, ретельно перемішати з борошном і зеленню петрушки, що залишилася. Рибу вийняти з духовки, зверху рівномірно полити сметаною і притрусити тертим сиром.
Форму з рибою знову помістити в духовку ще на 15 хв.
Риба з помідорами готова.
Її можна подавати з відвареним рисом або картопляним пюре, щедро поливши їх юшкою, що утворилася під час запікання риби.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ