В Україні працюватиме європейський роумінг. Скільки доведеться платити українцям за зв'язок

Це дуже зручна можливість для тих, хто за кордоном

Незабаром в Україні працюватиме безплатний роумінг з Європейським Союзом. Відповідно українці, які перебувають за кордоном, зможуть користуватися зв’язком та інтернетом за тарифами, які актуальні в Україні.

Це створить спільну роумінгову зону України та ЄС, що сприятиме вільному руху громадян України та ЄС на території спільної роумінгової зони та користуватися перевагами “Роумінг як вдома” без сплати додаткових коштів за послуги роумінгу, — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту, який уже зареєстрували у Верховній Раді.

Україна перебуває на шляху до Євросоюзу й адаптація законодавства щодо роумінгу є необхідною умовою, аби запрацювала єдина роумінгова зона між Україною та Європейським Союзом. Україна має погодити законодавство у цій сфері з європейським до 24 квітня 2024 року.

Українці користуватимуться домашніми тарифами мобільного зв’язку на території держав-членів ЄС, їм не доведеться платити додаткові кошти за роумінг. Громадяни ЄС матимуть такі ж права під час відвідування України. Це сприятиме вільному руху громадян України та ЄС на території спільної роумінгової зони,— зазначається у тексті.

Уже зараз  українці, які перебувають у країнах ЄС, можуть користуватися безплатним роумінгом, але це тимчасове рішення. Мобільні оператори запровадили це  у 2022 році, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росіян. У 2023 році дію безплатного роумінгу для українців продовжили. Тож зараз, аби український зв'язок працював за кордоном, достатньо вчасно поповнювати свій рахунок.

Якщо відповідний законопроєкт підтримають депутати Верховної Ради, то і європейці, які приїжджатимуть в Україну, зможуть безперешкодно користуватися послугами своїх операторів, і мати в Україні свій домашній зв'язок.  

Джерело: The Page

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень