Якщо немає світла: чи буде працювати мобільний зв'язок та інтернет?

Відповідь фахівця

Мобільна мережа України на випадок відключень електроенергії має достатній запас міцності. Що буде з Інтернетом у разі зникнення електрики на тривалий час і чи можна буде телефонувати й надсилати повідомлення, розповів Forbes.ua начальник технічного департаменту Центр Vodafone Ігор Зазулик.

Так, усі базові станції мобільної мережі мають резервні джерела живлення, які автоматично вмикаються, коли припиняється електропостачання. Такі джерела живлення — батареї — можуть забезпечувати роботу мобільного зв'язку в середньому протягом 4-5 годин.

Якщо і надалі немає світла, роботу мережі забезпечують генератори, які мають усі базові станції та важливі вузлові майданчики. Час роботи генератора залежить від характеристик об'єкту, який він обслуговує, та від поповнення пальним. Одна заправка генератора забезпечує роботу мережі від 8 год до 2 діб.

Під час відключення світла вимикаються Wi-Fi роутери в будинках і зникає домашній інтернет — користувачі масово переходять на мобільний інтернет. Зрозуміло, що через це мобільна мережа перевантажена. Саме тому швидкість мобільного інтернету знижується.

В разі, якщо мережа певного оператора недоступна, можна скористатися послугою національного роумінгу. Для цього в налаштуваннях телефона повинен бути встановлений автоматичний вибір мережі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень