Відомо, як довго українці будуть із мобільним зв’язком, якщо станеться повний блекаут

Працює лише частина базових станцій мобільного зв’язку

Українцям загрожує повний блекаут. Якщо це таки станеться, то мобільний зв’язок буде лише кілька діб, бо зараз в Україні працюють 82% базових станцій мобільного зв’язку. Стільки ж часу працюватимуть п’ять радіокомпаній та національний телемарафон. Про це повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

- На сьогодні 5 радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Так само і телевізійні канали: телемарафон — також зарезервовано подачу сигналу на три доби.

 

Далі залежить від доставки палива, — сказав Щиголь.

Ситуація з енергетикою в Україні дуже складна і відремонтувати усі знищені рашистами підстанції та об’єкти вироблення електроенергії поки не вдається. Тож українців просять мати вдома радіоприймач і запас батарейок. Тоді можна буде володіти інформацією хоча б перший час. Працюватимуть середні хвилі, «Українське радіо», радіо станції у FM-діапазоні.

- Більшість базових станцій операторів зарезервовані акумуляторами, але коли пропадає світло, всі з WiFi-мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію, — і там, де є резервування на 2 години, вона працює пів години, — наголосив Щиголь.

До слова, до «Пунктів незламності» в українських містах підводять мережі, які мають бути зарезервовані фіксованим зв’язком на три доби.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень