Чому під час блекауту зникає мобільний інтернет і що з цим робити?

Вихід зі скрутної ситуації є

Через російські атаки на енергетичну інфраструктуру, українці змушені заощаджувати електроенергію та шукати альтернативні засоби живлення. Проте це не єдина проблема. Українці скаржаться, що під час відключень зникає як звʼязок, так і мобільний інтернет. 

Чому так відбувається, відповів експерт телекомунікаційного ринку Роман Хіміч в ефірі телемарафону.

За його словами, абсолютна більшість базових станцій мобільного зв’язку в Україні як резервне живлення використовують акумулятори. Вони заряджаються добу, а вистачає їх лише на кілька годин роботи.

Тобто якщо мережі електропостачання виключають кожного дня, то ці акумулятори просто не встигають перезаряджатися.

Проте базові станції, навіть за умови блекауту, зберігають свою функціональність - можна дзвонити або відправляти смс. Проблеми ж виникають із мобільним інтернетом.

— Коли зникає електропостачання в побутових електромережах, то «вмирають» на цей час і мережі фіксованого зв’язку, які забезпечують абсолютну більшість трафіку даних, - каже експерт.

Тому він радить дивитися відео у найменшій якості, адже 90% трафіку - це саме відеоконтент. А ще краще - споживати інформацію через текст.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень