Чи є загроза цілковитого зникнення мобільного зв’язку надовго - розповіли у «Київстарі»

Адже через російський ракетний обстріл суттєво постраждала електромережа

Фото з сайту "Главком"

Президент Київстару Олександр Комаров вважає, що загрози зникнення мобільного зв’язку на довгий час по всій Україні - немає. Але все залежатиме від того, як витримуватиме енергетична система. 

Є ризик, що мережа може перетворитися на точкове покриття — тобто такими островами буде зв’язок, а якимись островами відсутній.

 

І це зараз ми бачимо на прикладі Києва, коли вимикають цілі райони з великою кількістю мешканців, і за декілька годин зникає мобільний і фіксований зв’язок. Але це не означає, що весь Київ без зв’язку.

Найбільш вразливими щодо зникнення мобільного зв'язку після нещодавніх ракетних атак Олександр Комаров назвав

Київську, Харківську, Львівську, Полтавську області.

Що стосується доступу до інтернету, то, за словами президента Київстару, після відключень електрики спочатку вимикаються фіксовані мережі, тобто стаціонарні. Тоді люди масово переходять на мобільний інтернет, тож навантаження на нього зростає у рази. І, відповідно, виснажуються швидше генератори, які живлять мобільну мережу.  

Магічного рішення не існує, щоб усе працювало без збоїв, коли немає живлення. Є кроки, які можуть поліпшити ситуацію, і ми над цим працюємо.

 

Джерело: НВ

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень