«У цьому винна держава», - сільський голова про загибель дитини на піщаному кар’єрі на Рівненщині

Смерть 11-річного хлопчика настала внаслідок зсуву піску

Ще один 10-річний хлопчик – в лікарні. Це сталося вчора біля села Ясногірка Сарненського району.

Стихійний кар'єр, де місцеві мешканці добувають пісок, розташований за півкілометра від села на території Селищенської сільради. Сільський голова Микола Примич каже, що родина, в якій сталася ця трагедія – благополучна і налічувала 5 дітей. А винна у тому, що сталося, держава, бо таким трагедіям можна запобігти, впевнений він: 

Спростити оформлення документів на видобування піску. Тому що я звертався, щоб на території сільради відкрити кар'єр і отримати ліцензію на видобування піску, заплатити за це все. Але ніхто не хоче робити. Тому що там практично нереально це зробити.

 

Спростити дозволи на видобування корисних копалин, щоб люди могли оформити дозволи й офіційно працювати, і щоб хтось за це відповідав.

За словами Миколи Примича, такі небезпечні піщані кар’єри є біля кожного села на території їхньої сільради.  Охорони біля них не поставиш, бо хто за це платитиме. Таку ж небезпеку становлять і копанки, з яких тутешні мешканці видобувають бурштин. Адже вони теж приваблюють дітей.

А поки держава не створює умов для безпечного видобування корисних копалин, сільський голова мусить вирішувати проблему самотужки. Тож обіцяє після завершення слідства найняти техніку, щоб порозгортати обриви на піщаному кар’єрі, де сталася трагедія.

Нагадаємо, що цього літа

це вже третій випадок загибелі дитини у північних районах Рівненщини внаслідок зсуву піску.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень