Потонула дитина з рівненського дитбудинку сімейного типу. Що буде з батьками й іншими дітьми?

Трагедія сталася у ці вихідні

Батьки-вихователі дитбудинку сімейного типу із села Біла Криниця Рівненського району на свято Трійці, 16 червня, повезли дітей на відпочинок на Нетішинському-водосховищі поблизу  села  Півнева Гора  Ізяславського району.

Як поінформував згодом відділ комунікації поліції Хмельниччини, о 19 годині 50 хвилин 4-річний вихованець дитбудинку втопився. Тіло підняв на берег 39-річний батько-вихователь.  

Дізнатися у батьків-вихователів, як все сталося, поки не вдалося. У районній службі у справах дітей попросили їх не турбувати. Адже вони тяжко переживають трагедію.

А Білокриницький селищний голова Тетяна Гончарук каже, що вихователі дитбудинку - хороші, порядні люди:

Цьому дитбудинку за державні кошти купили будинок у нашому селі. Вони приїхали до нас не так давно.

 

Зі Здолбунова, здається, батьки-вихователі. Тато – учасник АТО. І він, і дружина – обоє - хороші порядні люди. Тобто враження про них у мене лише позитивне.  

 

Хлопчик, який потонув, - це їхня прийомна дитина. Він – з села Гута Костопільського району. Йому було 5 років. Поховали його у селі Антопіль на території нашої сільради.

Нетішинське водосховище

У в.о. начальника служби у справах дітей Рівненського району Ольги П'яної теж лише позитивні відгуки про батьків-вихователів:

У серпні цьому дитбудинку буде рік. Спочатку вони взяли на виховання п’ятеро дітей, потім ще одного хлопчика і ще трьох. А ще у них є двоє своїх дітей.

 

Це хороша нормальна родина, хороші батьки-вихователі. Ніяких проблем з ними не було. І жодних зауважень до них у нас не було.

 

На Нетішинське водосховище вони у той день їздили сім’єю. Тільки двоє дітей не їздили. Хлопчик, який потонув, був позбавлений батьківського піклування. Тобто його біологічних батьків позбавили батьківських прав. Він був не наймолодший в родині. У них ще є молодша дівчинка.

 

Чи не заберуть через трагедію у них дітей? Все буде залежати від висновків слідчого. Адже нині відкрито кримінальне провадження за статтею 115 «Нещасний випадок».

Начальник обласної служби у справах дітей Віктор Марчук додає:

Якщо це - нещасний випадок, то як хтось може забрати дітей?

 

Нині йде слідство. І на цей час нема підстав говорити, що дитбудинок сімейного типу буде закритий і дітей з нього заберуть.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень