У Рівному діятимуть на випередження, аби не допустити повтору трагедії з ліцеїстками у Боярці

Зі школярами працюватимуть

Напередодні у ліцеї міста Боярка, що на Київщині, отруїлися дві 7-класниці, які випили по 40 таблеток «Дротаверину».

Препарат вони купили в аптеці на перерві, а коли прийшли до ліцею, то випили його. Одна з дівчат померла, інша – у реанімації.

В поліції припускають, що однією з причин того, чому ліцеїстки вирішили випити таблетки у такій кількості, є відео з інтернету. Там показують, що випивши 40 таблеток «Дротаверину» нічого не відбувається, тож дівчата вирішили проекспериментувати. 

Зважаючи на те, що такі відео є у відкритому доступі, журналісти Радіо Трек вирішили поцікавитися, як у Рівному планують запобігти повторенню трагедії у Боярці. 

Заступниця міського голови з питань освіти Марина Кузмічова розповіла, що зі школярами, а особливо старших класів, на уроках виховної години, охорони здоров'я говоритимуть про небезпеку контенту, який поширюють в інтернеті.

Це питання медійної грамотності та того, як діти працюють з низкою негативної інформації, яку маємо у відкритому доступі.

 

Ми однозначно ініціюватимемо заняття з медійної грамотності. У нас є багато громадських організації, які цим займаються. І ми будемо ініціювати співпрацю з ними. Проводитимемо у школах тренінги та лекції з медіаграмотності, особливо для старших класів.  

 

Ми можемо йти тільки на випередження  і постійно розказувати дітям, як треба користуватися інформацією, яку варто брати до уваги, а яку ні, – розповіла Марина Кузмічова.

 Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень