«Букет» порушень: у рівненському пабі знайшли сальмонелу

І не тільки

Минулого тижня у Рівному зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Тоді до лікарні з отруєнням госпіталізували трьох людей, серед яких і дитина. Ще двоє лікувалися амбулаторно. У всіх діагностували сальмонельоз. Докладніше про це читайте тут:

П’ятеро рівнян отруїлися: що робитиме власник пабу

 

Між тим, за кілька днів опісля до лікарні з отруєнням звернулася іще одна особа. У хворого також діагностували сальмонельоз, зазначив у коментарі Радіо Трек керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов.

20 червня у пабі «Бочка», що на вул. Симона Петлюри, 5 провели позапланову перевірку. Спеціалісти обласного лабцентру спільно з фахівцями облуправління Держпродспоживслужби відібрали у закладі низку проб біоматеріалів та харчових продуктів і питної води.

За результатами проведених досліджень, в окремих пробах харчових продуктів виявили сальмонельоз, розповів Радіо Трек заступник начальника управління Держпродспоживслужби Рівненщини Олександр Костюк:

У відібраних зразках виявили сальмонелу. Зараз проводять типування, щоб встановити, який це вид конкретно. При цьому, не в усіх зразках харчових проб її виявили.

 

Звичайно, є також рішення про заборону роботи закладу до усунення усіх виявлених державними інспекторами порушень, про які стало відомо під час проведення позапланового заходу держконтролю і під час епідрозслідування.

У зв’язку з великою кількістю порушень, які виявили у закладі харчування (понад півтора десятка, перелік – тут), в управлінні винесли рішення про тимчасове призупинення виробництва та обігу харчових продуктів у пабі «Бочка» терміном на 10 днів – до 29 червня включно.

З моменту відкриття «Бочки» у Рівному, власник закладу не звертався до Держпродспоживслужби, аби зареєструвати заклад у  реєстрі потужностей операторів ринку (що є обов’язковим), зазначив Олександр Костюк:

Його мали внести в Єдиний державний реєстр. На підставі цього ми вивчаємо і даємо оцінку ризику, відносимо його до певної категорії і тоді - вносимо в перелік планових заходів державного нагляду і контролю. А так як він не був зареєстрований, його, відповідно, не було і в плані перевірок.

 

Він має найближчим часом зареєструватися, але враховуючи порушення, які ми там виявили, і загрозу здоров’ю людей, його притягнули до адмінвідповідальності і наклали штраф (близько 25 тис. грн), а також склали припис на усунення виявлених порушень і зупинку діяльності закладу.

Крім того, спеціалісти обстежили і персонал пабу. На момент проведення позапланової перевірки у закладі було лише 9 працівників у яких і відібрали матеріали на дослідження. Попередньо, збудників сальмонели у персоналу закладу не виявили, зазначили у Держпродспоживслужбі. Також у повідомленні йдеться про тимчасове відсторонення від роботи 14-ти осіб з числа персоналу.

Повідомляється, що вони не пройшли медогляд або пройшли його не в повному обсязі. Утім, підприємець і власник пабу Василь Гайдур запевняє, що це не так:

Це неправда. Ніхто ніде нікого не відстороняв. Але зараз заклад не працює.

На вході у «Бочку» ми дійсно помітили оголошення про те, що у закладі – санітарний день. Коли паб відкриється поки що невідомо, утім до 29 червня включно він не запрацює.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень