«Букет» порушень: у рівненському пабі знайшли сальмонелу

І не тільки

Минулого тижня у Рівному зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Тоді до лікарні з отруєнням госпіталізували трьох людей, серед яких і дитина. Ще двоє лікувалися амбулаторно. У всіх діагностували сальмонельоз. Докладніше про це читайте тут:

П’ятеро рівнян отруїлися: що робитиме власник пабу

 

Між тим, за кілька днів опісля до лікарні з отруєнням звернулася іще одна особа. У хворого також діагностували сальмонельоз, зазначив у коментарі Радіо Трек керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов.

20 червня у пабі «Бочка», що на вул. Симона Петлюри, 5 провели позапланову перевірку. Спеціалісти обласного лабцентру спільно з фахівцями облуправління Держпродспоживслужби відібрали у закладі низку проб біоматеріалів та харчових продуктів і питної води.

За результатами проведених досліджень, в окремих пробах харчових продуктів виявили сальмонельоз, розповів Радіо Трек заступник начальника управління Держпродспоживслужби Рівненщини Олександр Костюк:

У відібраних зразках виявили сальмонелу. Зараз проводять типування, щоб встановити, який це вид конкретно. При цьому, не в усіх зразках харчових проб її виявили.

 

Звичайно, є також рішення про заборону роботи закладу до усунення усіх виявлених державними інспекторами порушень, про які стало відомо під час проведення позапланового заходу держконтролю і під час епідрозслідування.

У зв’язку з великою кількістю порушень, які виявили у закладі харчування (понад півтора десятка, перелік – тут), в управлінні винесли рішення про тимчасове призупинення виробництва та обігу харчових продуктів у пабі «Бочка» терміном на 10 днів – до 29 червня включно.

З моменту відкриття «Бочки» у Рівному, власник закладу не звертався до Держпродспоживслужби, аби зареєструвати заклад у  реєстрі потужностей операторів ринку (що є обов’язковим), зазначив Олександр Костюк:

Його мали внести в Єдиний державний реєстр. На підставі цього ми вивчаємо і даємо оцінку ризику, відносимо його до певної категорії і тоді - вносимо в перелік планових заходів державного нагляду і контролю. А так як він не був зареєстрований, його, відповідно, не було і в плані перевірок.

 

Він має найближчим часом зареєструватися, але враховуючи порушення, які ми там виявили, і загрозу здоров’ю людей, його притягнули до адмінвідповідальності і наклали штраф (близько 25 тис. грн), а також склали припис на усунення виявлених порушень і зупинку діяльності закладу.

Крім того, спеціалісти обстежили і персонал пабу. На момент проведення позапланової перевірки у закладі було лише 9 працівників у яких і відібрали матеріали на дослідження. Попередньо, збудників сальмонели у персоналу закладу не виявили, зазначили у Держпродспоживслужбі. Також у повідомленні йдеться про тимчасове відсторонення від роботи 14-ти осіб з числа персоналу.

Повідомляється, що вони не пройшли медогляд або пройшли його не в повному обсязі. Утім, підприємець і власник пабу Василь Гайдур запевняє, що це не так:

Це неправда. Ніхто ніде нікого не відстороняв. Але зараз заклад не працює.

На вході у «Бочку» ми дійсно помітили оголошення про те, що у закладі – санітарний день. Коли паб відкриється поки що невідомо, утім до 29 червня включно він не запрацює.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень