П’ятеро рівнян отруїлися: що робитиме власник пабу

У якому вони, начебто, побували напередодні

Спалах гострої кишкової інфекції зареєстрували у Рівному. Днями за медичною допомогою звернулися п’ятеро місцевих мешканців.

Медикам вони розповіли, що напередодні відвідували одне і те ж кафе – паб «Бочка», що у центрі Рівного.

Серед захворілих - молоде подружжя з дитиною і хлопець з дівчиною. Це дві різні компанії, які відпочивали окремо: сім’я, начебто, відвідувала кафе ще 12 червня, а молоді люди – 13-го.

До медиків хворі звернулися також у різні дні: подружжя з 3-річною дитиною – за чотири дні після відвідування закладу, молода пара – усього за два.

До інфекційного відділення госпіталізували тільки хлопця з дівчиною і малюка. У батьків дитини перебіг хвороби – легший. Вони лікуються амбулаторно.

Між тим, заклад, на який впали підозри, вже перевіряють фахівці Держпродспоживслужби і лабораторного центру. За словами керівника обласного лабцентру Романа Сафонова, учора там уже взяли всі необхідні проби:

Ми виходили спільно з інспекторами Держпродспоживслужби. Вони відбирали харчові продукти на дослідження і питну воду з крану, а ми взяли змиви з робочих поверхонь і біоматеріал персоналу. Його досліджуватимемо разом з біоматеріалами, які взяли у хворих.

 

Попередньо у них підозрюють сальмонельоз. Проте перші результати будуть лише за три дні, а остаточні – взагалі за п’ять.

 

Що ж стосується причин та обставин – ми наразі з’ясовуємо. Персонал закладу має пройти обстеження, чи не є вони носіями якоїсь інфекції.

Крім цього, ми сконтактували і з власником «Бочки» - Василем Гайдуром. Підприємець каже, що поки не може з впевненістю сказати відвідували ці люди його заклад чи ні. Це стане відомо пізніше – після його особистого візиту до хворих. А навідатися до них він планує вже сьогодні. Після цього він планує відстежити цих людей за камерами, які встановлені у кафе. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень