Шанси ще є: лабораторний центр взяв проби води з Басівкутського водосховища

Результати будуть завтра

Проби води у трьох точках найбільшої водойми Рівного фахівці обласного лабораторного центру відібрали ще у вівторок. Результати аналізу повинні ж надати за три дні – вже цієї п’ятниці.

Чи є надія на те, що у порівнянні з минулим роком, вода могла стали трохи чистішою, ми запитали у керівника Рівненського обласного лабораторного центру Романа Сафонова:

Після зими водойма самоочищається. Зазвичай, у цю пору показники кращі, ніж будуть згодом, але це тимчасове «покращення».

Також Роман Сафонов розповів, що проби фахівці лабцентру відбирали за власною ініціативою, адже за перевірку місць купання в області відповідає Держпродспоживслужба. Вони, як розпорядник інформації, згодом самі озвучуватимуть результати. Утім, тільки після завершення тендерної процедури, яка і визначить, хто цьогоріч повинен забирати ці проби.  

Між тим, на сайті Prozorro вказано, що обидві тендерні пропозиції (серед яких і лабораторний центр) наприкінці травня Держпродспоживслужба відхилила.

Тож, найближчим часом повинні оголосити новий тендер.

Нагадаємо, торік усі проби води з Басівкутського водосховища були негативними – вода не відповідала жодним нормам. Водойма  кишіла бактеріями кишкової палички і цистами лямблій, адже сюди постійно скидають нечистоти, у тому числі й із септиків місцевого населення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень