Тиждень імунізації для здоров’я нації: завтра на Рівненщині стартує особлива кампанія

Розрахована вона, насамперед, на батьків

Фото ілюстративне

У середу, 24 серпня, на Рівненщині починається тиждень імунізації населення. Це щорічна кампанія, яка передбачає ознайомлення громадськості з перевагами вакцинації.

Протягом тижня у медзакладах, школах і садочках області для батьків та медиків проводитимуть спеціальні заняття.

Також відзначатимуть «героїв вакцинації». Серед них  – медичні працівники, батьки, які обирають вакцинацію для своїх дітей, і всі, хто шукає інформацію на основі доказів і ділиться нею з іншими.

Часті відмови від профілактичних щеплень фактично анулюють прогрес, якого вдалося досягти у боротьбі з інфекційними хворобами, каже завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

В Рівненській області профілактичні щеплення виконуються неналежним чином. Є така проблема як відмова від щеплень. Станом на 1 квітня у нас налічується майже 16 тисяч осіб, які відмовляються від профілактичних щеплень. Із них практично третина не мають жодного щеплення.

Найчастіше відмовляються від щеплень у Сарненському районі та Дубні. Ситуація невтішна й в інших районах. Загалом рівень вакцинації населення в області не перевищує 18%.

Календар обов'язкових профілактичних щеплень для українців

Так, за І квартал поточного року вакцинацію проти поліомієліту на першому році життя отримали усього 13,7% дітей, а від дифтерії, правця та кашлюку щеплені лише 17,8%. З профілактикою гепатиту В ситуація ще гірша – тільки 13,6% малюків мають відповідні щеплення.

Зауважимо, що профілактичні щеплення роблять не тільки дітям, а й дорослим.

До прикладу, ревакцинацію проти дифтерії та правцю потрібно робити кожних 10 років.

Утім, менше п’ятої частини мешканців Рівненщини мають такі повторні щеплення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень