На Рівненщині запровадили радикальні методи щодо невакцинованих дітей

Сьогодні

Дітям, які не мають щеплень проти кору, відвідувати заклади освіти заборонено.

Таке доручення надійшло в обласне управління освіти від заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Натомість, дітям рекомендуватимуть альтернативні методи навчання, говорить завідувач обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

Вже давно передбачено в законі України про захист населення від інфекційних хвороб, на обласному рівні вже є документ, який говорить, що діти, які не мають щеплень без поважних причин, не повинні відвідувати організовані дитячі колективи. Дітям без щеплень нададуть освіту, але іншими, альтернативними методами. Серед них - дистанційне навчання.

Керівникам навчальних закладів доручили провести батьківські збори про необхідність вакцинації.

Нагадаємо, торік на Рівненщині зареєстрували понад три тисячі хворих на кір, а від початку 2019 року занедужало вже майже дві тисячі людей. Від ускладнень кору двоє чоловіків померли.

Найвищий рівень захворюваності на кір у Гощанському, Радивилівському та Рівненському районах. Віктор Мороз зазначив, що ліків проти кору не існує. Дієва лише вакцинація. Вакцина є у всіх пунктах щеплень у достатній кількості.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень