Медичні центри і міський пологовий Рівного отримали вакцини

Минулого тижня

У четвер, 14 березня, ЦПМСД Рівного та міський пологовий будинок отримали низку необхідних вакцин. Зокрема:

АКДП (індійська) - застосовується для профілактики трьох інфекційних захворювань - коклюшу, дифтерії та правцю. В Україні щеплення вакциною АКДП проводяться дітям до1,5 року.

АДП (болгарська) - захищає від дифтерії і правцю.

АДП-м (індійська) - вакцина для профілактики дифтерії та правця, адсорбована, зі зменшеним вмістом антигену. Її використовують для дорослих.

КПК (бельгійська) - вакцина для профілактики кору - епідемічного паротиту - краснухи. Дві дози вакцини КПК забезпечують довічний захист від усіх трьох інфекцій.

ХІБ (індійська) - захищає від ХІБ-інфекцій. Ця вакцина проти пневмонії та отиту, а у випадку ускладнень – і проти бактеріального менінгіту. В Україні ХІБ є однією з основних причин бактеріального менінгіту серед дітей віком до 5 років. Щеплення цією вакциною можна проводити одночасно з іншими щепленнями.

ОПВ (бельгійська) - вакцина для профілактики поліомієліту. Ліків від цієї недуги не існує, однак її можна попередити за допомогою імунізації. Поліовакцина, застосована кілька разів, може захистити дитину на все життя.

Еувакс В (корейська) - захист від гепатиту В. Від захворювання захищають комплексні вакцини з компонентом гепатиту: три дози до 6 місяців. У результаті повного курсу вакцинації виробляється довічний імунітет.

Між тим, імунізація проти низки захворювань проводиться комбінованими вакцинами, що зменшує кількість ін’єкцій та візитів до медичного закладу.

Для того аби своєчасно проводити необхідну профілактичну вакцинацію, варто дотримуватись календаря щеплень. Однак якщо з якоїсь причини чергове щеплення пропустили - його слід негайно надолужити.

Жителям Рівного для проведення щеплень потрібно звертатись до лікаря з яким підписали декларацію або ж у Центр ПМСД.

Нагадаємо, з квітня рівняни, які досі не уклали угоду з сімейним лікарем, можуть залишитись без частини безкоштовних медичних послуг.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень