Показник захворюваності на кір на Рівненщині шокує навіть медиків

Цифри майже втричі вищі за середньодержавні

Минулого тижня цю інфекцію підхопили 70 мешканців області, з яких 45 – діти, каже завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

- Було госпіталізовано 31 хворий, з них 14 дітей. Впродовж тижня найбільше хворих зареєстровано у м. Рівне (18 хворих) та у Березнівському (11) і Рівненському (11) районах. За підсумками 4 місяців 2019 року захворюваність на кір у Рівненській області є найвищою в Україні. Попри епідемію кору, в області залишається понад 8 тисяч дітей, які не щеплені проти кору. Серед них 5 тисяч не отримали вакцинацію, а близько 3 тисяч — ревакцинацію проти кору.

Віктор Мороз додав, вакцини КПК в амбулаторіях достатньо і вона безкоштовна. 

Тим часом в обласному центрі громадського здоров'я нагадали, що профільне міністерство зняло вікові обмеження щодо вакцинації проти кору.

 - Це значить, що, наприклад, шестимісячного малюка, який був у контакті з хворим на кір, протягом трьох діб можна вакцинувати. 

 

Якщо дорослих не вакцинували в дитинстві чи вакцинували один раз — їм теж можна робити щеплення. 
 

Прогнозують зростання кількості хворих на кір вже з вересня, діти підуть у школи та садочки.

 

До речі, найбільша захворюваність зараз у віковій групі від одного до чотирьох років, - повідомила епідеміолог центру громадського здоров'я Любов Грицюта.

Зауважимо, що за минулий тиждень в області вакцинували 688 осіб.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень