Кір у пологовому будинку: лікарі медзакладів Рівного розповіли сумну статистику

Медики наголошують, що вберегтися від ускладнень кору допоможе лише вакцинація

Через високий рівень захворюваності на кір у Рівненській області все частіше реєструють випадки захворювань у вагітних жінок.

Нагадаємо, від початку року в області на кір вже захворіло понад 3 тисячі осіб. Троє людей померло, серед них - 9-річна дитина.

Головний лікар Рівненського пологового будинку Світлана Муравська повідомила, що цьогоріч у медзакладі народжували троє жінок, у яких діагностували кір:

Двоє пологів були в термін, а одні, на фоні інфікування кором, – передчасні. Всі немовлята захворіли на кір. Через п’ять днів у них з’явилась характерна клінічна картина і їх перевели в інфекційну лікарню.

Світлана Муравська зазначила, що вагітних жінок, у яких діагностували кір, госпіталізують в інфекційне відділення.

Якщо існує загроза переривання вагітності чи розпочинаються пологи, вагітну переводять до пологового.

Був випадок, коли захворіла жінка, у якої термін вагітності був 39 тижнів. Вона була під наглядом лікарів в інфекційному відділенні, а пізніше, через тиждень, народила вже здорову дитину. Бо у породіллі минув розвиток виражених клінічних симптомів (маніфестаційний період).

Вона також зазначила, що реєстрували жінок, хворих на кір, у яких термін вагітності був 12 тижнів. У такому випадку дитина народжується з імунітетом до кору.

Однак, лікар закликала усіх жінок, які планують вагітність, обов’язково зробити щеплення проти кору. Адже під час вагітності вакцинація заборонена.

 

А інфекція кору може негативно вплинути на внутрішньоутробний розвиток дитини.

Були породіллі з кором і в обласному перинатальному центрі.

Заступник головного лікаря з медсестринства Катерина Величко повідомила, що у них для жінок, які мають інфекційні хвороби, існує індивідуальний ізольований пологовий бокс.

Тобто жінки контактують лише з обмеженою кількістю медичного персоналу.

Від початку року у медзакладі була одна вагітна з кором, а торік зареєстрували шість таких випадків.

Зазначимо, що в пологових будинках контролюють наявність щеплень у медичних працівників. А тих, які контактували із хворою на кір, 21 день спостерігають, чи не інфікувалися й вони. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень