У разі смерті через Covid-19 родині медика виплатять до 1,5 млн грн (ЗАКОН)

Верховна Рада впровадила страхування медиків які працюють з хворими коронавірусом

Верховна Рада у четвер, 7 травня, 336 голосами прийняла законопроєкт № 3376-1, який підвищує соціальний захист медиків, зайнятих в боротьбі з COVID-19, і членів їхніх сімей, — повідомляє Кореспондент.

Законопроєкт передбачає, що виплати медикам, які захворіли на коронавірус, прирівнюються до виплат учасникам бойових дій.

У разі встановлення групи інвалідності для медпрацівника в результаті зараження СOVID-19 уряд буде виплачувати компенсацію в розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 600 тисяч гривень.

Виплати сім'ї медпрацівника в разі летального результату складуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 1,5 мільйона гривень.

Глава комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що виплати будуть відбуватися тільки в тому випадку, коли у медпрацівника будуть ускладнення від хвороби.

У законопроєкті № 2276-1 сказано, що ці виплати за зараження відбуваються тільки в тому випадку, якщо є наслідки такого зараження. Адже ми з вами знаємо, що 90% хворих на COVID-19 переносять його або безсимптомно, або без наслідків. У бюджеті, в стабілізаційному фонді, який утворений урядом на боротьбу з коронавірусом, порахували статистично, що гроші є на такі виплати, - заявив Радуцький.


За останніми даними, в Україні на коронавірус захворіли 2 260 медиків, 19 з них померли.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень