«У магазини — до 30 людей, у маршрутки — через задні двері», - українка про карантин у Португалії

Тут теж остерігаються коронавірусу

Тернополянка Валентина Ткач навчалалася у Сарненському педагогічному коледжі на Рівненщині, а нині працює вчителем української школи у Лісабоні в Португалії. Також вона допомагає по господарству двом тутешнім родинам.

Про те, що відбувається із запровадженням карантину у Лісабоні, розповіла ексклюзивно Радіо Трек:

- Тут теж спостерігається паніка. Люди скупили продукти, туалетний папір, носові хустинки. Через карантин скоротили режими роботи продуктових магазинів: якщо раніше вони працювали з 8 год ранку до 22-23, то нині з 10 до 19 години. У магазин одночасно запускають не більше 30 людей, решта - на вулиці чекають: стоять у черзі на відстані 1 метра одне від одного. В аптеки запускають по номерах черги ( раніше чекали у приміщенні аптеки, щоб підійти до стійки фармацевта). 

- Чи зросли у Португалії ціни у зв'язку з великим попитом на товари?

- Я зростання цін не помітила. Хіба, може, не у всіх районах Лісабона була, щоб могти реально якесь підвищення побачити. Але у магазинах нині - теж порожні полиці. Ми з чоловіком теж запаслися макаронами, рисом, тушонкою, туалетним папером. Масок теж нема в аптеках. Але колия купувала для бабусі, якій допомагаю по господарству, то в аптеці перевірили наявність пільги по її ідентифікаційному номеру і дві маски одноразовівидали. Чи є в аптеці марля для пошиття масок - я не питала. Тому не знаю. 

-А люди в масках ходять?

- Минулого тижня було ще небагато таких людей на вулицях, а нині ходять масово. Закриті вже кафе (а тут майже всі обідають, зазвичай, по кафе). Закрилися вже всі школи. В маршрутках для запуску пасажирів двері біля водіїв не відчиняють, лише задні.

- Чи сидять люди вдома через карантин?

- Минулого тижня на вулиці була температура на вулиці +26, то ніхто вдома не сидів. Всі були на пляжі, особливо студенти, яким оголосили карантин. Нині ж стало холодніше, то людей стало на вулицях менше. Але вечорами, як і в Італії, люди виходять на балкони і співають, щоб підтримати медиків.    

- А як зараз з роботою?

- В українській школі зараз карантин, тоум на роботу сюди не ходжу. Щодо людей, яким допомагаю по господарству, то одна родина попросила два тижні не приходити, бо у них мала дитина і вони остерігаються інфекції, адже я добираюся до них громадським транспортом. А бабуся, якій готую їсти, допомагаю по дому, поки роботу не скасовувала. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень