У кухаря рівненського кафе виявили золотистий стафілокок

А в стравах закладу — сальмонелу

Фахівці обласного лабораторного центру встановили причину  спалаху гострої кишкової інфекції у Рівному. За результатами поведеного епідеміологічного розслідування, причиною стало вживання страв забруднених сальмонелою.

Спеціалісти лабцентру спільно з фахівцями Держпродспоживслужби встановили низку умов, які могли сприяти виникненню спалаху:

недотримання у закладі поточності приготування страв, порушення процесу розморожування сировини, відсутність контролю температурного режиму у холодильному обладнанні, порушення товарного сусідства, а також недотримання вимог поводження з харчовими відходами.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, із 30-ти змивів з різних об'єктів пабу «Бочка», у 22-х виділили бактерії групи кишкових паличок.

З рук одного з кухарів виділили також золотистий стафілокок (Staphylococus aureus), а в курячих яйцях і соусі «Тартар» - сальмонелу.

Нагадаємо, з 18 по 21 червня до обласного лабораторного центру надійшли екстрені повідомлення про шість випадків гострих кишкових інфекцій. Усі хворі звертались за медичною допомогою до інфекційного відділення Центральної міської лікарні. Чотирьох потерпілих (в т.ч. й дитину) – госпіталізували, ще двоє людей проходять амбулаторне лікування. У всіх хворих діагностували сальмонельоз.

Більше про це знайдете у матеріалі:

«Букет» порушень: у рівненському пабі знайшли сальмонелу

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень