Поки діти на канікулах - кір на Рівненщині відступає

Та чи надовго

З настанням літа кір на Рівненщині послаблює свої позиції.

За перший тиждень червня за допомогою до медиків звернулася 61 особа. Лише 15 із них - дорослі.

За цей час госпіталізували майже половину хворих. Більшість – діти до 18 років. У них – перебіг хвороби середнього ступеня тяжкості. У тих же, хто лікується вдома – легкого.

Утім, порівняно з минулими місяцями, захворюваність йде на спад. Пов’язують це, насамперед, з літнім періодом і канікулами у дітей різного віку, більшість з яких зараз не відвідують організовані колективи. Докладніше про це розповів завідувач епідвідділу обласного лабораторно центру Віктор Мороз:

Для повітряно-крапельних інфекцій характерно, що на літній період рівень їх знижується. Завжди піднімається, коли осінньо-зимовий період наступає – коли діти йдуть в організовані колективи. Ну, побачимо, як буде з кором. Поки що дійсно йде на спад захворюваність.

Утім, як довго ситуація буде контрольованою і коли хвороба відступить остаточно, спрогнозувати поки не можна. Віктор Мороз наголошує, що все залежить від самих жителів області, які обов’язково повинні вакцинуватися.

Зазначимо, що з початку року в області зареєстрували понад 3 600 випадків інфікування.

Найвищий показник захворюваності відмічається серед дітей 5-9 років і немовлят. Нині ж на Рівненщині близько 6 тисяч дітей не мають жодного щеплення проти кору, а ще близько 3 тисяч – чергового.

Між тим, від ускладнень кору на Рівненщині померли вже четверо людей – серед них і дорослі, і діти.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень