У «рибному пологовому відділенні» Хмельницької АЕС готуються до нового сезону

Зариблення водойми-охолоджувача

Весняний період для працівників інкубаційного цеху гідротехнічного підрозділу ХАЕС - початок зародження майбутніх товстолобів, амурів та інших видів риб. Тож між собою працівники дільниці біомеліорації називають цех «рибним пологовим відділенням».

У цей період працівники підрозділу відбирають гіпофіз у статево зрілих особин ляща, який висушують для тривалого зберігання, а потім у потрібний час готують суспензію препарату для ін’єкції рибам.

Наявність риби у водоймі ХАЕС – технологічна необхідність. Вода для охолодження теплообмінного обладнання має відповідати визначеним хімічним та фізичним характеристикам, а її оптимальний стан здатні підтримувати поряд з іншими чинниками природні біомеліоратори: білий амур, товстолоб, короп тощо. Уся риба водосховища працює на підвищення якості води й безпеки  енергоблоків.

У водоймі-охолоджувачі мешкають товстолоби та амури, це рослиноїдні породи, вони не відкладають ікру.

 Це завезені в Україну риби, яким не підходять наші умови, тому ми їх штучно відтворюємо. В інкубаційному цеху відбувається штучне запліднення риби й отримується личинка, яка певний час утримується в інкубаційних апаратах, а потім заселяється в ставки, де вирощується до осені, - розповіла начальник дільниці біомеліорації ХАЕС Світлани Авєріної.

Зариблення водойми відбувається восени. Наразі ХАЕС готує спеціальні ставки, в яких певний час перебуватиме мальок штучно відтворених порід риб.

За матеріалами ХАЕС

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень