На ХАЕС з’явилася власна мінілабораторія для тестування на COVID-19

Це апарат для визначення антигену вірусу SARS Cov-2 та анти-КОВІД антитіл

На Хмельницькій АЕС з’явився пристрій лабораторного аналізу iChroma для проведення тестування на визначення антигену вірусу SARS Cov-2 та анти-КОВІД антитіл класу Ig M та IgG в крові.

Профспілковий комітет Енергоатому придбав шість апаратів для визначення експрес-тестування на СOVID-19.

Одна із таких міні лабораторій, до складу якої входить аналізатор та реагенти, з’явилася на Хмельницькій АЕС.

За словами начальника охорони здоров’я служби охорони праці ХАЕС Сергія Стратюка, ця лабораторія націлена на швидке визначення вірусу в організмі людини, а це складатиме 15-20 хвилин.

 Вона буде нам допомагати у швидкій діагностиці та оперативному встановленні попереднього діагнозу. Це відбуватиметься у два етапи. За допомогою мазка із носогорла визначатимуться антигени, а в аналізах крові людини – антитіла, - зазначив керівник охорони здоров’я.

На території здоровпункту ХАЕС, представники фірми виробника, провели навчання та інсталяцію для медперсоналу ХАЕС, який буде проводити відповідне тестування. Такі аналізи проводитимуть в першу чергу, для персоналу зі скаргами на респіраторно-вірусні симптоми.

Мінілабораторія дозволить оперативно відстежувати контактних осіб хворих працівників, визначати потенційно хворих і відокремлювати їх від основного, здорового персоналу,- зауважив заступник генерального директора з персоналу ХАЕС Богдан Шмигельський.

За матеріалами ХАЕС

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень