На нових енергоблоках ХАЕС працюватимуть турбіни вітчизняного виробника

Йдеться про обладнання Харківського «Турбоатому»

Одне з важливих питань добудови 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС є вибір турбіни.

Рішення про використання на нових енергоблоках турбоустановки вітчизняного виробника було свого часу затверджено науково-технічною радою «НАЕК «Енергоатом».

Після детального опрацювання спеціалістами Хмельницької АЕС, проєктанти погодили встановлення турбоустановки Харківського «Турбоатом» на теперішніх будівельних конструкціях.

За словами заступника головного інженера з експлуатації ХАЕС Євгенія Носикова, персонал Хмельницької АЕС підтримує такий варіант, не зважаючи на те, що досвіду експлуатації цієї турбіни на енергопідприємстві немає. Проте такий досвід є на Запорізькій і Южно-Українській атомних станціях, які експлуатують турбіни харківського заводу «Турбоатом». Всі вони зарекомендували себе як надійні й перспективні, і в комплексі з використанням модернізованого тепломеханічного обладнання дозволять надалі підвищити потужність енергоблоків до 110% встановленої потужності.

Обладнання для енергоблоків №3 та №4 ХАЕС виготовлятиметься з урахуванням вітчизняних та світових новітніх змін і вимог до безпеки експлуатації атомних електростанцій.

За необхідності, персонал Хмельницької АЕС вивчить досвід експлуатації таких турбін на вітчизняних атомних станціях. Це перш за все Запорізька АЕС, де на 6-му енергоблоці експлуатується турбіна найновішої модифікації.

Днями на ХАЕС надійшла звістка про те, що Турбоатом вже виготовив основну частину обладнання для енергоблока №3 і готовий виступити комплектним постачальником турбінної установки, генераторів, систем контролю і регулювання турбіни та допоміжного обладнання машзалів для енергоблоків №3 та №4 ХАЕС, а Кабмін включив до переліку пріоритетних для держави проєктів до 2023 року – будівництво двох енергоблоків ХАЕС.

За матеріалами ХАЕС

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень