Три ситних страви з кабачків, які врятують фігуру: смачно і з користю
Кілька цікавих рецептів із помідорами, горіхами, куркою, лимоном та медом – такого Ви ще точно не куштували!
Сезон кабачків – справжній рай для тих, хто стежить за фігурою. З цих овочів можна приготувати будь-що: суп, салат, оладки, рулет, кекс або тортик і навіть компот!
Надзвичайно смачних і корисних рецептів із кабачків – надто багато, тож поки що пропонуємо Вам три найлегших у приготуванні й водночас дуже ситних варіанти
Салат із кабачками, помідорами та курятиною
Інгредієнти:
- 600 г кабачків,
- 120 г оливкової олії,
- 10 г свіжого чебрецю,
- 2 зубчики часнику,
- 500 г помідорів,
- 1 червона цибулина,
- 400 г курячого філе,
- по 20 г червоного і зеленого базиліку,
- сіль і перець - до смаку.
Приготування:
Кабачки та філе нарізаємо великим кубиками. Обсмажуємо їх в оливковій олії, додавши листочки чебрецю і часник, аж до появи рум’яної скоринки.
Помідори нарізаємо великим кубиками, цибулю – соломкою. Засипаємо у посуд до підсмаженого м’яса й кабачків.
Усе гарненько перемішуємо, додаючи нарізаний кубиками сир. Солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією і прикрашаємо зеленню.
Кабачки пікантні
Інгредієнти:
- 500 г молодих кабачків,
- 1 лимон,
- 1 головка часнику,
- 1 ст. л. меду,
- 50 мл оливкової олії,
- дрібка меленого коріандру,
- мелений духмяний перець,
- чорний перець і сіль - до смаку.
Приготування:
Миємо кабачки і нарізаємо їх вздовж тонкими скибочками. Знімаємо цедру з лимона і вичавлюємо сік, подрібнюємо часник (або пропускаємо його через прес).
Обсмажуємо кабачкові смужки на сковорідці-гриль з обох боків - до появи золотистого кольору.
Для маринаду змішуємо оливкову олію, мед, лимонний сік, трохи цедри, часник і спеції та перемішуємо до більш-менш однорідної маси.
Викладаємо кабачки шарами, рясно змащуємо кожен із них маринадом. Залишаємо страву у холодильнику на 2-3 години, щоб вона добре настоялася.
Кабачки в горіховому соусі
Інгредієнти:
- 400 г кабачків,
- пів склянки очищених волоських горіхів,
- сіль, чорний мелений перець - до смаку,
- пів пучка петрушки,
- 2 зубчики часнику,
- 3 ст. л. олії.
Приготування:
Волоські горіхи подрібнюємо у блендері. До волоських горіхів додаємо сіль, перець і вичавлений (або дуже дрібно нарізаний) часник, перемішуємо. Додаємо в соус дрібно посічену петрушку.
Кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Викладаємо їх у розігріту сковорідку з олією та обсмажуємо до готовності.
До посмажених кабачків додаємо соус із волоських горіхів і перемішуємо.
Радіо Трек: НОВИНИ