Три ситних страви з кабачків, які врятують фігуру: смачно і з користю

Кілька цікавих рецептів із помідорами, горіхами, куркою, лимоном та медом – такого Ви ще точно не куштували!

Сезон кабачків – справжній рай для тих, хто стежить за фігурою. З цих овочів можна приготувати будь-що: суп, салат, оладки, рулет, кекс або тортик і навіть компот! ????

Надзвичайно смачних і корисних рецептів із кабачків – надто багато, тож поки що пропонуємо Вам три найлегших у приготуванні й водночас дуже ситних варіанти ????

Салат із кабачками, помідорами та курятиною

Фото ілюстративне, з сайту djurenko.com
Фото ілюстративне, з сайту djurenko.com

Інгредієнти:

  • 600 г кабачків,
  • 120 г оливкової олії,
  • 10 г свіжого чебрецю,
  • 2 зубчики часнику,
  • 500 г помідорів,
  • 1 червона цибулина,
  • 400 г курячого філе,
  • по 20 г червоного і зеленого базиліку,
  • сіль і перець - до смаку.

Приготування:

Кабачки та філе нарізаємо великим кубиками. Обсмажуємо їх в оливковій олії, додавши листочки чебрецю і часник, аж до появи рум’яної скоринки.

Помідори нарізаємо великим кубиками, цибулю – соломкою. Засипаємо у посуд до підсмаженого м’яса й кабачків.

Усе гарненько перемішуємо, додаючи нарізаний кубиками сир. Солимо, перчимо, заправляємо оливковою олією і прикрашаємо зеленню.

Кабачки пікантні

Інгредієнти:

  • 500 г молодих кабачків,
  • 1 лимон,
  • 1 головка часнику,
  • 1 ст. л. меду,
  • 50 мл оливкової олії,
  • дрібка меленого коріандру,
  • мелений духмяний перець,
  • чорний перець і сіль - до смаку.

Приготування:

Миємо кабачки і нарізаємо їх вздовж тонкими скибочками. Знімаємо цедру з лимона і вичавлюємо сік, подрібнюємо часник (або пропускаємо його через прес).

Обсмажуємо кабачкові смужки на сковорідці-гриль з обох боків - до появи золотистого кольору.

Для маринаду змішуємо оливкову олію, мед, лимонний сік, трохи цедри, часник і спеції та перемішуємо до більш-менш однорідної маси.

Викладаємо кабачки шарами, рясно змащуємо кожен із них маринадом. Залишаємо страву у холодильнику на 2-3 години, щоб вона добре настоялася.

Кабачки в горіховому соусі

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків,
  • пів склянки очищених волоських горіхів,
  • сіль, чорний мелений перець - до смаку,
  • пів пучка петрушки,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3 ст. л. олії.

Приготування:

Волоські горіхи подрібнюємо у блендері. До волоських горіхів додаємо сіль, перець і вичавлений (або дуже дрібно нарізаний) часник, перемішуємо. Додаємо в соус дрібно посічену петрушку.

Кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Викладаємо їх у розігріту сковорідку з олією та обсмажуємо до готовності.

До посмажених кабачків додаємо соус із волоських горіхів і перемішуємо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень