Смачний домашній квас: найкращий рецепт літнього напою із цикорію
Виходить, як бочковий, якого цього року вже й не знайдеш
Домашній квас, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і максимально схожим на бочковий варіант.
Приготувати його дуже просто, головне – дотримуватися правильних пропорцій, передає видання «Сім’я і дім»
Інгредієнти:
- вода – 5 л
- цикорій (напій «Ранок») – 2,5 ст. л.
- лимонна кислота – 2 ч. л.
- цукор – 300 г
- сухі дріжджі – 1,5 ч. л. (якщо берете живі – 25-30 г)
Приготування:
Воду потрібно скип’ятити й додати в неї цикорій, цукор і лимонну кислоту.
Студимо отриманий напій до 36-37 градусів і вводимо туди дріжджі.
Тоді накриваємо все кришкою.
Через 2-3 год, коли з’явиться пінка, розливаємо у пляшки і ставимо в холодильник.
Радіо Трек: НОВИНИ