Ліонський салат (РЕЦЕПТ)
Швидко і смачно!
- листя салату - 300 г
- яйця - 3 шт.
- бекон - 100 г
- чорний чи білий хліб - 130 г
- сушений часник - 1 ч. л.
- сіль, чорний мелений перець - на смак
Інгредієнти для заправки:
- оливкова олія - 4 ст. л.
- червоний винний оцет або лимонний сік - 1 ст. л. або на смак
- сіль, чорний мелений перець - на смак
Готуємо крутони. Хліб нарізати невеликими квадратиками, помістити у велику миску, посолити, поперчити, посипати сушеним часником і злегка полити оливковою олією. Ретельно перемішати. Підготовлений хліб рівномірно викласти на деко, помістити в розігріту до 170 °C духовку на 15 хвилин. Потім крутони перемішати і знову помістити в духовку ще на 5-10 хвилин. Крутони готові.
Листя салату добре помити, обсушити і порвати.
Бекон порізати невеликими шматочками і, помішуючи, обсмажити на сухій сковороді. Потім викласти його на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Приготувати яйця-пашот. Для заправки змішати олію, оцет чи лимонний сік, сіль і перець. Ретельно збити виделкою.
В порційні тарілки рівномірно викласти листя салату, підсмажений бекон і крутони. Полити заправкою. Потім в кожну тарілку викласти по одному яйцю-пашот (яйця повинні бути теплі). Яйця, за бажанням, трохи посолити і поперчити.
Ліонський салат готовий, можна подавати до столу.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ