«Бандитський» суп з 90-х. Секрети приготування

Наразі це вважається ледь не ресторанною стравою

ФОТО жанрове, ілюстративне

Цього разу королева столу – солянка. Це не просто страва, а суп з історією.  

В давнину суп називали селянкою. Бо готували переважно у селах, з продуктів, які попадуться під руку. Інша версія говорить, що «солянка» вирізнялася тим, що була особливо солоною, на відміну від інших супів. Власне в Україні й досі солянку готують переважно після Різдва і Пасхи, коли вдома лишається всього й потроху.

А от у 90-ті солянку прозвали «бандитським» супом. Спитаєте, то при чому тут «бандитський суп»? Річ у тім, що солянка дуже поживна і жирна страва. Тож її у 90-ті часто споживали під час застілля, що дозволяло її поціновувачам довго сидіти за столом і не хмеліти.

ФОТО жанрове, ілюстративне

Страву почали частіше замовляти у кафе, а згодом й у ресторанах. Сьогодні її готують з доволі вишуканих інгредієнтів.

Секрет 1

Солянка повинна бути густою. Це і перше, й друге на столі одночасно. У цьому випадку з начинкою переборщити важко. Якщо покласти мало начинки, солянка буде рідкою, а значить, це уже не солянка. Води для приготування солянки треба брати на третину менше, ніж для інших перших страв.

Секрет 2

ФОТО жанрове, ілюстративне

Пікантна кислинка. Бульйон на солянку має бути концентрованим й туди треба додавати правильні інгредієнти – оливки, каперси, лимон і солені гриби. Останнє можна замінити солоними огірками.

Секрет 3

Прянощі. По справжньому пряною солянку зроблять тільки натуральні інгредієнти. Такого ефекту використанням магазинних сумішей не досягнути. Найкраще використовувати часник, кріп, петрушку та перець чорний у зернах.

ФОТО жанрове, ілюстративне

Секрет 4

М'ясо. Бульйон можна зварити й на кістках, але м'ясо у суп треба класти вищого сорту! Псувати солянку дешевою ковбасою не варто. Загалом, за правило вважається додавати у солянку п’ять м’ясних складових.

Секрет 5

Варити солянку треба у посуді з товстими стінками і дном. Так страва тривалий час буде на вогні варитися, а не випаровуватися. 

Секрет 6

Жодної картоплини у супі. Чимало господинь і не уявляють, як не класти картоплю в суп. В ідеалі - ніякого крохмалю у солянці бути не повинно.

Смачного!

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень