Забута українська страва. Як приготувати найсмачніший український капусняк (РЕЦЕПТ)

Зараз капусняк готують і в інших країнах

Сьогодні в кулінарних книгах можна знайти безліч найрізноманітніших рецептів. Сучасні страви вражають своєю оригінальністю і складністю. Але є рецепти традиційної кухні, про які багато хто чомусь забуває.

Хочете віддати данину традиціям? Приготуйте капусняк.

Що це таке?

Капусняк – це традиційна перша страва української кухні, основним інгредієнтом якого є квашена капуста. Саме вона надає особливий аромат і кислуватий смак, які є відмінними рисами цієї страви. Капусняк готують і в інших країнах, наприклад, у Польщі, Словаччині. Але батьківщиною вважається саме Україна. Рецептів цієї страви чимало, вони відрізняються в залежності від традицій місцевості та уподобань господині. 

Існує безліч рецептів капусняку, то інгредієнти можуть бути різними.

Але всі їх можна розділити на кілька груп:

Основа для бульйону. Основою може бути м’ясо (практично будь-який), сало або шкварки і навіть риба. 

Квашена капуста. Її можна використовувати прямо з розсолом (він додається в бульйон), але дехто капусту промиває, щоб страва не була занадто кислою. Також використовується і свіжа капуста, але смак у цьому випадку буде іншим, не таким насиченим і яскравим.

Наповнення. Найчастіше для наповнення супу використовують картоплю, але її зазвичай доповнюють різними крупами: рисом, гречкою, пшоном, перловкою і так далі. А деякі додають гриби.

Зелень, спеції. Все це додасть страві неповторний смак. Але зі спеціями не перестарайтеся, інакше ви зіпсуєте або заглушіть смак квашеної капусти.

Інгредієнти:

300-400 грамів - свинини (можна використовувати ребра або, наприклад, окіст);

400 грамів - квашеної капусти;

3 літри - води;

400 грамів картоплі;

2 - морквини;

2 - цибулини;

30-50 мл - рослинної олії;

2-3 столових ложки - томатної пасти;

1/2 склянки - пшона;

зелень кропу;

перець і сіль на смак.

Спосіб приготування:

Спочатку добре промийте м’ясо і помістіть його в каструлю з водою. Коли бульйон закипить, видаліть піну, яка утворилася. Варіть свинину до повної готовності (м’ясо повинно стати м’яким і легко відділятися від кісток).

Поки вариться бульйон, можна зайнятися овочами. Почистьте їх і подрібніть. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці. Картоплю наріжте кубиками або соломкою.

На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому моркву і цибулю до м’якості.

Коли м’ясо звариться, вийміть його. Додайте в бульйон картоплю.

Пшоно промийте і додайте його в каструлю приблизно через 10-15 хвилин після картоплі.

Через 5-7 хвилин додайте квашену капусту і обсмажені моркву з цибулею, а також томатну пасту. Варити все разом ще близько 5 хвилин, потім додайте м'ясо і закип'ятіть.

Додайте зелень кропу, перець і сіль.

Традиційний капусняк готовий!

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному шукають собаку породи естонський гончак

Згубилася собака мисливської породи естонський гончак. Прохання повернути загубленого улюбленця за винагороду.

Знайдена картка Приватбанку

 Знайдена картка Приватбанку, універсальна. Територія газотрону. Поверну власнику який назве останні чотири цифри. +380975244009 [media=267008]

Знайдене пенсійне посвідчення

20.01.2022 на вул.Чорновола у Рівному водій VW Sharan BK2748CH Маркушевський В.О. втратив своє пенсійне посвідчення. Аби забрати документи завертайтесь за номером 0677954878

Більше оголошень