Забута українська страва. Як приготувати найсмачніший український капусняк (РЕЦЕПТ)

Зараз капусняк готують і в інших країнах

Сьогодні в кулінарних книгах можна знайти безліч найрізноманітніших рецептів. Сучасні страви вражають своєю оригінальністю і складністю. Але є рецепти традиційної кухні, про які багато хто чомусь забуває.

Хочете віддати данину традиціям? Приготуйте капусняк.

Що це таке?

Капусняк – це традиційна перша страва української кухні, основним інгредієнтом якого є квашена капуста. Саме вона надає особливий аромат і кислуватий смак, які є відмінними рисами цієї страви. Капусняк готують і в інших країнах, наприклад, у Польщі, Словаччині. Але батьківщиною вважається саме Україна. Рецептів цієї страви чимало, вони відрізняються в залежності від традицій місцевості та уподобань господині. 

Існує безліч рецептів капусняку, то інгредієнти можуть бути різними.

Але всі їх можна розділити на кілька груп:

Основа для бульйону. Основою може бути м’ясо (практично будь-який), сало або шкварки і навіть риба. 

Квашена капуста. Її можна використовувати прямо з розсолом (він додається в бульйон), але дехто капусту промиває, щоб страва не була занадто кислою. Також використовується і свіжа капуста, але смак у цьому випадку буде іншим, не таким насиченим і яскравим.

Наповнення. Найчастіше для наповнення супу використовують картоплю, але її зазвичай доповнюють різними крупами: рисом, гречкою, пшоном, перловкою і так далі. А деякі додають гриби.

Зелень, спеції. Все це додасть страві неповторний смак. Але зі спеціями не перестарайтеся, інакше ви зіпсуєте або заглушіть смак квашеної капусти.

Інгредієнти:

300-400 грамів - свинини (можна використовувати ребра або, наприклад, окіст);

400 грамів - квашеної капусти;

3 літри - води;

400 грамів картоплі;

2 - морквини;

2 - цибулини;

30-50 мл - рослинної олії;

2-3 столових ложки - томатної пасти;

1/2 склянки - пшона;

зелень кропу;

перець і сіль на смак.

Спосіб приготування:

Спочатку добре промийте м’ясо і помістіть його в каструлю з водою. Коли бульйон закипить, видаліть піну, яка утворилася. Варіть свинину до повної готовності (м’ясо повинно стати м’яким і легко відділятися від кісток).

Поки вариться бульйон, можна зайнятися овочами. Почистьте їх і подрібніть. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці. Картоплю наріжте кубиками або соломкою.

На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому моркву і цибулю до м’якості.

Коли м’ясо звариться, вийміть його. Додайте в бульйон картоплю.

Пшоно промийте і додайте його в каструлю приблизно через 10-15 хвилин після картоплі.

Через 5-7 хвилин додайте квашену капусту і обсмажені моркву з цибулею, а також томатну пасту. Варити все разом ще близько 5 хвилин, потім додайте м'ясо і закип'ятіть.

Додайте зелень кропу, перець і сіль.

Традиційний капусняк готовий!

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному втрачено сумку з дитячими речами

Втрачено чорну сумку - шопер з малюнком палаючий кремль в районі Автовокзалу, садок 56. В сумці були дитячий рюкзак та дитяча сумочка з іграшковим птахом папугою. 

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

Більше оголошень