Чим удобрювати город у липні для гарного врожаю

Що потрібно в середині літа для різних культур

У липні, коли зелена маса більшості рослин уже набрана, потрібно зробити акцент на таких речовинах, як калій і фосфор. Для цього є два шляхи: купити необхідні добрива або ж зробити їх самостійно.

Як приготувати ефективні добрива вдома інформує Ukr.Media.

Липневі підгодівлі для огірків

Якщо вибирати самостійний варіант приготування добрив, то для огіркових грядок використовують настій з трави. При чому, трава підійде будь-яка: полин, кропива, конюшина та інші.

Її потрібно зібрати, подрібнити і скласти у ємність. Тоді трав'яну масу заливають теплою водою і настоюють від 7 до 10 днів. Настій вважається готовим, коли завершиться процес бродіння (а до того часу ця маса «вируватиме», так і має бути). Готовий настій слід процідити і розвести водою у пропорціях 1:5.

У липні ця підгодівля проводиться двічі. Якщо трави мало, то другу можна замінити настоєм попелу.

Якщо вибір падає на варіант зі складними добривами, то перший раз використовують розчин нітрофоски у воді, пропорція 1 ст.л на 10 л. Для другого разу підійде розчин з 0,5 л коров'яку і 1 ст.л сульфату калію.

Липневі підгодівлі для моркви

З органічних підгодівель для моркви у цей період добре використовувати деревну золу. Вона дасть корисне підживлення для росту коренеплодів. Золу вносять у ґрунт і зашпаровують її, після чого поливають грядку.

Зі складних добрив коренеплоди моркви живить нітроамофоска. До 10 л води додають 30-40 г добрива. Цим розчином поливають грядки, а потім проводять іще один полив - чистою водою.

Липневі підгодівлі для томатів

У липні для томатів проводять уже третю - останню підгодівлю. Для цього використовують такий розчин: коров'як - 1 л, суперфосфат - 20 г, сірчанокислий калій - 20 г, вода - 10 л.

Розподіляти розчин потрібно по-різному – високим томатам вносити більше суміші, а низькорослим - менше.

Липневі підгодівлі для капусти

Як і у випадку з морквою, для капусти у липні важливе зростання і зміцнення качанів.

Для підгодівлі використовують універсальне добриво на основі азоту, фосфору та калію: 15 г розводять у 10 л води. Капусту поливають цим розчином із розрахунку по 5 л на кожен метр насаджень.

Другий варіант підгодівлі для капусти роблять із коров'яку (0,5 л) і монофосфату калію (1/2 ст.л). Розводять їх у 10 л води і поливають із розрахунку 1-1,5 л на кожну рослину.

Липневі підгодівлі для болгарського перцю

Якщо сорт ранньостиглий, то у липні він вже дає плоди, тому його підгодовують розчином золи, коров'яку і води - у пропорції 300 г, 0,5 л і 10 л відповідно.

Є ще один варіант корисної підгодівлі: 2 ч.л сульфату калію і стільки ж – суперфосфату розчиняють у 10 л води.

Для пізніх сортів потрібно підтримати зростання і цвітіння. Знадобиться розчин із 10 г сечовини, 25 г суперфосфату, 20 г сульфату калію і 10 л води.

Липневі підгодівлі для картоплі

Для кореневого підживлення картоплі використовують розчин із суперфосфату (1 ст.л), деревної золи (3 склянки) і 10 л води.

Для позакореневого підживлення підійде обробка по листю розчином сечовини.

Липневі підгодівлі для буряків

Буряк у цей час активно розвиває коренеплід, тому знадобиться комплексне добриво.

Зазвичай готують такий розчин: калімагнезія і суперфосфат по 1 ст.л, сечовина - 1 ч.л, борна кислота - 0,5 ч.л, марганцівка - 1 г. Все це розчиняють у 10 л води.

Піджививши буряк таким добривом, потрібно ще просипати міжряддя золою і полити їх водою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень