ДІМ і САД. Як збільшити урожай полуниці без хімікатів

Кілька надійних екологічних способів

Що можна використовувати для приготування добрива?

Кропива

Настоянка з кропиви містить чималу кількість азоту і калію. Ці компоненти зроблять полуницю більш солодкою та ароматною.

Щоб приготувати добриво, візьміть подрібнені листя і пагони кропиви. Засипте їх у відро місткістю 10 л - на 2/3 його об'єму. Залийте водою (50°C), закрийте кришкою, поставте на сонячне місце і перемішуйте раз в день.

Через тиждень засіб буде готовий до використання.

Перед застосуванням процідіть настій і розведіть необхідну кількість водою у пропорції 1:10. Поливати слід приблизно по 1 л під кожен кущик.

Дріжджі

Від такої підгодівлі полуничка отримає всі необхідні поживні речовини і буде рясніше родити. Крім того, у рослини зміцниться імунітет і вона рідше хворітиме.

Щоб підгодувати полуничку, візьміть 1 ст. л. сухих дріжджів, додайте 2 г кислоти аскорбінової, 2 ст. л. цукру і 2 жмені землі.

 

Засипте ці інгредієнти в 5 л води (38°C).

Настій буде готовий через добу. Після цього до нього треба додати ще 10 л води і вже цим розчином поливати полуницю із розрахунку 1 л - під кожну рослину.

Попіл

Це абсолютно натуральне добриво, в якому багато калію, фосфору та інших необхідних рослині мікроелементів. Воно буде на користь полуничці і допоможе збільшити терміни її плодоношення. Попіл можна внести у сухому вигляді - по жмені на один кущ.

Можна приготувати і розчин. Для цього всипте 1 склянку попелу у відро місткістю 10 л, залийте 1 л води (50°C) і перемішайте. Опісля - заповніть ємність водою доверху. Вносьте по 1 л під кожну рослину.

Коров'як

Це органічне добриво вважається універсальним. Його можна використовувати на всіх стадіях розвитку полунички.

Перед тим як підгодувати ягідку, розведіть його водою у співвідношенні 1:15. Заливати готову суміш варто з розрахунку 1 л розчину на один кущ.

Підживлення буде ще ефективнішим, якщо проводити його не рідше двох разів на 7-10 днів. При цьому пам’ятайте, що поливати й обприскувати кущі можна тільки ввечері, коли сонце не припікає, інакше листочки полуниці просто «згорять».

За матеріалами Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень