ТОП-4 смачних літніх супи
Всі вони випробувані журналістами Радіо Трек
Болгарський суп Таратор
кефір — 500 мл
огірок свіжий — 4 шт.
зубчики часнику — 4 шт.
волоські горіхи очищені — 0,5 склянки
кріп
олія соняшникова або оливкова — 1 столова ложка
сіль
Рецепт
Порізати огірки маленькими кубиками. Часник розчавити, горіхи натерти на дрібну тертку, кріп дрібно порізати.
Горіхи розтерти з олією, додати часник, кефір, кріп, сіль. Залити цією рідиною огірки.
Суп готовий. Його добре подавати у спеку.
Холодник
картопля - 2 шт.
яйця - 3 шт.
ковбаса варена -200 г
огірки - 3 шт.
кефір (або сироватка) -0,5-1 л ( можна робити густішу консистенцію або рідшу)
цибуля - 1 шт
кріп - пучок
Рецепт
Картоплю зварити в мундирах, почистити і порізати кубиками, як на салат Олів'є. Так само покришити огірки, ковбасу.
Яйця зварити вкруту, подрібнити. Цибулю порізати дрібно, як на суп. Так само покришити кріп.
Всі інгредієнти змішати, залити кефіром або сироваткою ( якщо сироватка, то можна додати ложку сметани). Цей суп теж добре готувати в спеку.
Томатний суп з кабачків та курятини
кабачок -1 шт.
куряче філе або гомілки - 500 г
цибуля - 1 шт.
морква - 1 шт.
помідори - 3-4 шт. або томатний сік -0,5 -1 л
олія
сіль
Рецепт
З філе чи гомілок, додавши невелику кількість води, зварити курячий бульйон ( якщо він з гомілок, то їх потрібно вийняти, відділити м'ясо від кісток, нарізати шматочками і повернути у бульйон, кістки - не додавати). Натерти моркву на крупній тертці, цибулю порізати дрібно квадратиками, як на суп, кабачки порізати кубиками.
У глибокій сковороді розігріти олію, додати цибулю і моркву, кабачки. Протушкувати під кришкою.
Помідори обдати кип'ятком, зняти шкірку, перемолоти м'якоть у блендері. Вміст сковорідки і помідори перекинути в каструлю з курячим бульйоном. Замість помідор, або якщо їх не вистачає, можна додати томатний сік за смаком, посолити.
Якщо суп виходить дуже густий - додати води. Довести вміст каструлі до кипіння і вимкнути.
Суп-гуляш з болгарським перцем
м'ясний фарш - 400 г
картопля - 0,5 кг
болгарський перець - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубчики
томатна паста - 150 г
вода - 1,5 -2 л
сіль, перець молотий - за смаком
олія
Рецепт
Подрібнити цибулю, як на суп. На олії підсмажити цибулю з фаршем. Натерти часник, додати до фаршу. Сюди ж - томатну пасту і нарізаний кубиками болгарський перець. Все обсмажити.
Картоплю нарізати соломкою, залити кип'яченою водою, відварити. Вміст сковорідки вилити в каструлю з картоплею, змішати. Закип'ятити. Перед подачею до столу можна додати у тарілки зелень.
Радіо Трек: НОВИНИ