4 смачні страви з кабачків

Усі вони випробувані журналістами Радіо Трек

Подаємо рецепти по порядку від найпростішого до найскладнішого

Печені кабачки з курятиною і твердим сиром

Складники:

кабачок

куряче філе

твердий сир

Рецепт

Кабачок помити, порізати кружальцями товщиною десь 1 см, посолити. На деко налити олії, викласти кабачки, зверху на них – шматочки посоленого курячого філе. Накрити деко фольгою і в духовку. Коли спечуться – зняти фольгу. Кожен кабачок присипати зверху натертим твердим сиром. Залишити в духовці на кілька хвилин. Подавати з гарніром.

 

Рис з кабачками і курятиною

Складники

1,5 склянки пропареного рису ( можна і звичайного)

олія

2 невеликих кабачки

1 помідор,

1 цибулина,

1 велика морквина або 2 маленькі

1 куряче філе – 500-600 г

 

Рецепт

Рис залити кип’ятком у пропорції 1:2, посолити. Відварити до напівготовності. Залишити під кришкою доходити. Підготувати продукти для тушкування. Нарізати кабачки і помідор кубиками, цибулю  – квадратиками, як на суп, моркву натерти на крупній тертці. На сковорідку налити олії. Коли розігріється, вкинути моркву і цибулю. Підсмажити до напівготовності. Додати кабачки. Посолити. Залишити тушитися під кришкою на невеликому вогні. Коли стануть м’якшими, додати куряче філе і помідор. Довести все під кришкою до готовності. Рис  і овочі з м’ясом змішати.  

 

Картопля тушена з кабачками

Складники:

1 кабачок

картопля,

сіль

0,5-1 склянки оліі (залежно від величини каструлі) 

куряче філе, морква, цибуля, помідори – за бажанням

Рецепт:

Почистити і нарізати кубиками картоплю. Кабачок порізати кубиками. На дно каструлі викласти кабачки – третина обсягу, решта – картопля. Залити все склянкою олії і додати води, щоб картопля була майже повністю у рідині, посолити. Довести до кипіння і далі тушити на маленькому вогні до готовності.

 

Запіканка з кабачків

 

Складники:

2 більших кабачки

0,5 кг м’ясного фаршу

2 цибулини

5-6 штук помідорів

150 г твердого сиру

олія

4 яйця

150 г сметани

кріп

2 ложки томатної пасти

3-4 зубчики часнику

 

Рецепт

Натерти кабачки на крупній тертці, посолити. Залишити на 5-7 хвилин, щоб потім віджати від зайвої рідини. Помідори порізати кружечками. Твердий сир натерти на крупній тертці. 

Порізати цибулю квадратиками, як на суп. Підсмажити на сковорідці, доки не стане прозорою і м’якою. Додати сюди фарш. Посмажити все разом. Посолити. Додати томатну пасту.

Яйця збити зі сметаною, покришеним часником, додати нарізаний кріп, сіль.  

Деко змастити олією. Викласти шар кабачків. На нього – фарш. Накрити його другим шаром кабачків. Зверху викласти помідори. Присипати твердим сиром. Все залити заливкою з яєць та сметани. Поставити деко в духовку на 30 хвилин. Подавати, розрізавши на порції. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень