4 смачні страви з кабачків
Усі вони випробувані журналістами Радіо Трек
Подаємо рецепти по порядку від найпростішого до найскладнішого
Печені кабачки з курятиною і твердим сиром
Складники:
кабачок
куряче філе
твердий сир
Рецепт
Кабачок помити, порізати кружальцями товщиною десь 1 см, посолити. На деко налити олії, викласти кабачки, зверху на них – шматочки посоленого курячого філе. Накрити деко фольгою і в духовку. Коли спечуться – зняти фольгу. Кожен кабачок присипати зверху натертим твердим сиром. Залишити в духовці на кілька хвилин. Подавати з гарніром.
Рис з кабачками і курятиною
Складники
1,5 склянки пропареного рису ( можна і звичайного)
олія
2 невеликих кабачки
1 помідор,
1 цибулина,
1 велика морквина або 2 маленькі
1 куряче філе – 500-600 г
Рецепт
Рис залити кип’ятком у пропорції 1:2, посолити. Відварити до напівготовності. Залишити під кришкою доходити. Підготувати продукти для тушкування. Нарізати кабачки і помідор кубиками, цибулю – квадратиками, як на суп, моркву натерти на крупній тертці. На сковорідку налити олії. Коли розігріється, вкинути моркву і цибулю. Підсмажити до напівготовності. Додати кабачки. Посолити. Залишити тушитися під кришкою на невеликому вогні. Коли стануть м’якшими, додати куряче філе і помідор. Довести все під кришкою до готовності. Рис і овочі з м’ясом змішати.
Картопля тушена з кабачками
Складники:
1 кабачок
картопля,
сіль
0,5-1 склянки оліі (залежно від величини каструлі)
куряче філе, морква, цибуля, помідори – за бажанням
Рецепт:
Почистити і нарізати кубиками картоплю. Кабачок порізати кубиками. На дно каструлі викласти кабачки – третина обсягу, решта – картопля. Залити все склянкою олії і додати води, щоб картопля була майже повністю у рідині, посолити. Довести до кипіння і далі тушити на маленькому вогні до готовності.
Запіканка з кабачків
Складники:
2 більших кабачки
0,5 кг м’ясного фаршу
2 цибулини
5-6 штук помідорів
150 г твердого сиру
олія
4 яйця
150 г сметани
кріп
2 ложки томатної пасти
3-4 зубчики часнику
Рецепт
Натерти кабачки на крупній тертці, посолити. Залишити на 5-7 хвилин, щоб потім віджати від зайвої рідини. Помідори порізати кружечками. Твердий сир натерти на крупній тертці.
Порізати цибулю квадратиками, як на суп. Підсмажити на сковорідці, доки не стане прозорою і м’якою. Додати сюди фарш. Посмажити все разом. Посолити. Додати томатну пасту.
Яйця збити зі сметаною, покришеним часником, додати нарізаний кріп, сіль.
Деко змастити олією. Викласти шар кабачків. На нього – фарш. Накрити його другим шаром кабачків. Зверху викласти помідори. Присипати твердим сиром. Все залити заливкою з яєць та сметани. Поставити деко в духовку на 30 хвилин. Подавати, розрізавши на порції.
Радіо Трек: НОВИНИ