4 смачні страви з кабачків

Усі вони випробувані журналістами Радіо Трек

Подаємо рецепти по порядку від найпростішого до найскладнішого

Печені кабачки з курятиною і твердим сиром

Складники:

кабачок

куряче філе

твердий сир

Рецепт

Кабачок помити, порізати кружальцями товщиною десь 1 см, посолити. На деко налити олії, викласти кабачки, зверху на них – шматочки посоленого курячого філе. Накрити деко фольгою і в духовку. Коли спечуться – зняти фольгу. Кожен кабачок присипати зверху натертим твердим сиром. Залишити в духовці на кілька хвилин. Подавати з гарніром.

 

Рис з кабачками і курятиною

Складники

1,5 склянки пропареного рису ( можна і звичайного)

олія

2 невеликих кабачки

1 помідор,

1 цибулина,

1 велика морквина або 2 маленькі

1 куряче філе – 500-600 г

 

Рецепт

Рис залити кип’ятком у пропорції 1:2, посолити. Відварити до напівготовності. Залишити під кришкою доходити. Підготувати продукти для тушкування. Нарізати кабачки і помідор кубиками, цибулю  – квадратиками, як на суп, моркву натерти на крупній тертці. На сковорідку налити олії. Коли розігріється, вкинути моркву і цибулю. Підсмажити до напівготовності. Додати кабачки. Посолити. Залишити тушитися під кришкою на невеликому вогні. Коли стануть м’якшими, додати куряче філе і помідор. Довести все під кришкою до готовності. Рис  і овочі з м’ясом змішати.  

 

Картопля тушена з кабачками

Складники:

1 кабачок

картопля,

сіль

0,5-1 склянки оліі (залежно від величини каструлі) 

куряче філе, морква, цибуля, помідори – за бажанням

Рецепт:

Почистити і нарізати кубиками картоплю. Кабачок порізати кубиками. На дно каструлі викласти кабачки – третина обсягу, решта – картопля. Залити все склянкою олії і додати води, щоб картопля була майже повністю у рідині, посолити. Довести до кипіння і далі тушити на маленькому вогні до готовності.

 

Запіканка з кабачків

 

Складники:

2 більших кабачки

0,5 кг м’ясного фаршу

2 цибулини

5-6 штук помідорів

150 г твердого сиру

олія

4 яйця

150 г сметани

кріп

2 ложки томатної пасти

3-4 зубчики часнику

 

Рецепт

Натерти кабачки на крупній тертці, посолити. Залишити на 5-7 хвилин, щоб потім віджати від зайвої рідини. Помідори порізати кружечками. Твердий сир натерти на крупній тертці. 

Порізати цибулю квадратиками, як на суп. Підсмажити на сковорідці, доки не стане прозорою і м’якою. Додати сюди фарш. Посмажити все разом. Посолити. Додати томатну пасту.

Яйця збити зі сметаною, покришеним часником, додати нарізаний кріп, сіль.  

Деко змастити олією. Викласти шар кабачків. На нього – фарш. Накрити його другим шаром кабачків. Зверху викласти помідори. Присипати твердим сиром. Все залити заливкою з яєць та сметани. Поставити деко в духовку на 30 хвилин. Подавати, розрізавши на порції. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень