За скільки на ринку Рівного продають тварин (ФОТО/ВІДЕО)

Гризунів і папужок

Придбати улюбленця рівняни можуть не тільки у зоомагазині, з рук чи інтернету, а й на центральному продуктовому ринку. Їх продають на другому поверсі «круглого» павільйону.

Щоправда, котиків/собачок ви тут не знайдете. Зате продавці пропонують кілька видів хвилястих папуг і корел, дрібних гризунів і кроликів.

Ось ця милота зветься джунгариками

Хом’ячки різних порід тут коштують однаково. І за карликових - джунгариків, і за пухнастих сирійських хом’яків різні продавці просять від 40 до 50 грн.

Це одні з найбільш традиційних домашніх улюбленців, які не потребують особливо догляду. Їх купують переважно дітям, які до цього ще не мали тваринок. Утім, дарувати цих малюків дітям віком до 8-ми років все ж не варто, кажуть фахівці.

А ось ці пухнасті комочки - це сирійські хом'ячки. P.S. Прудкі - мало не втекли

Хом’яки - доволі активні, їдять практично все. Живуть близько 3 років, дуже рідко – 4 і більше.

 

Морські свинки теж користуються неабиякою популярністю серед дітей. На ринку є і молодняк, і більш зрілі тваринки різного кольору. Здебільшого це триколірні короткошерсті кавії (як їх ще називають). Їхня вартість – 50 грн незалежно від породи, статі та віку.

До речі, кілька днів тому на ринок принесли двох кавій-сестричок – Соньку і Маньку. Їм усього по року (а живуть ці тваринки близько 5-7 років).

Красуні-сестрички. Чималенькі - вгодовані

Також на ринку пропонують декоративних кроликів. Молодий Багз Банні обійдеться всього у 200 грн.

Тут же можна придбати й клітку для нового улюбленця. Ціни – нижчі, ніж у більшості зоомагазинів: від 150 за маленьку до 300 грн за чималу домівку для гризунів.

Клітки для гризунів: форма, розмір та наповнення - на будь-який смак

 

А ще на центральному ринку можна придбати птахів: хвилястих папуг, корел, нерозлучників і канарок.

Звичайних хвилястих папуг тут доволі багато. Вони різняться за віком, статтю, розміром і кольорами – блакитні, зелені, жовті й світло-салатові з різнокольоровими крилами.

Саме від кольору і віку залежить і їхня вартість. За молодь найбільш нестандартного кольору правлять 200 грн, усіх інших оцінюють у 150.

Продавчині запевняють, що практично всіх самців папуг можна навчити говорити, головне – займатися їх навчанням регулярно.

Маленьких яскравих нерозлучників можна придбати за 180 грн. Справжні домашні нерозлучники – особливі ручні папужки, які з’являються на світ уже «талановитими». Серед них бувають й такі, що вміють вимовляти близько 10 слів.

До речі, живуть ці милі пташечки в середньому 10 – 15 років.

А от за великих корел, які живуть до 20 років, просять 550-600 грн. Пропонують переважно птахів лимонного кольору з сірими крилами і «фірмовим рум’янцем» на щічках.

Іноді цих папужок ще називають німфами. Вони також можуть повторювати різні звуки і дуже прив’язуються до власника.

Через чималі розміри (у середньому - близько 30 см) для них обирають великі просторі клітки. Придбати подібні можна на ринку. Клітка для корели обійдеться приблизно у 400 грн.

А от менша клітка для канарки вартує близько 200 грн. Утім, сама пташечка – значно дорожча.

Ціни на дорослих хлопчиків-кенорів стартують від 500 грн. На ринку Рівного самців продають за 700-800 грн.

Ось цей "фарбований горобець" співає на 800 грн. По секрету продавчиня розповіла, що готова віддати красеня і за 700 - аби тільки господарі були люблячими

Їх цінують насамперед за спів, тож чим голосніша пташечка – тим вона дорожча. При цьому, вартість самок – близько 350 грн, адже вони, зазвичай, не співають.  

Ось такий фасований корм пропонують на ринку. За пакетики по 500-700 грамів просять від 15 до 20 грн

А ще на ринку можна придбати корм і ласощі для різних домашніх улюбленців – як заводські, так і складені та розфасовані самими продавчинями.  

Зазначимо, що у зоомагазинах міста ціни на домашніх улюбленців дещо відрізняються. Переважно вони там дорожчі. Зокрема, на папугах різниця становить від 50 до 100 грн. Така ж ситуація і з клітками, та аксесуарами для догляду.

Маленькі пластмасові хатинки для хом'ячків, а позаду - поїлки для гризунів

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень