Господиням на замітку: як вибрати якісне борошно
Перше, на що господині звертають увагу при купівлі борошна - це ґатунок – вищий, перший чи другий
Із борошна вищого гатунку вийде чудова здоба і кондитерські вироби. А от пироги чи кулеб’яка будуть кришитися у долонях.
Перший сорт борошна найкраще підходить для пиріжків, які довго не черствітимуть.
Тісто з борошна другого гатунку погано підходить, а готові вироби швидко черствіють. Тому з нього переважно випікають вафлі та млинці, ліплять пельмені, вареники і чебуреки.
Як вибрати якісне борошно?
Найкраще брати борошно у паперових пакетах чи мішечках. Адже в такій тарі борошно «дихає» і тривалий час зберігає свої властивості.
Колір борошна має бути білим, із м’яким кремовим відтінком.
Розпізнати неякісний продукт дуже просто: крапніть трохи води у дрібку борошна. Якісне борошно матиме білий колір, а залежане – посіріє. Червонуватий чи синюватий відтінок свідчить, що зерно було недозріле, ще й із домішками насіння бур’янів.
У свіжого борошна буде ніжний, польовий запах, воно розсипатиметься. Залежане матиме затхлий запах і збиватиметься у грудочки.
Якісне борошно легко стискуватиметься в долоні, видаючи хрускіт. Вологе ж збиватиметься у грудку.
Борошно не завадить і скуштувати. Свіже має приємний солодкуватий смак, несвіже – присмак цвілі.
За матеріалами Інтернет-видань
Радіо Трек: НОВИНИ