Як купити квартиру для здачі в оренду

Купівля нерухомості для подальшої здачі в оренду - один з найнадійніших способів інвестування

Ознайомитися детальншіе можна тут. Ви отримуєте у власність квадратні метри, які приносять «живі» гроші, а згодом можете продати квартиру, повернувши початкові витрати. Вигідно!

Рівень доходу залежить від правильності вибору нерухомості: дві, здавалося б, схожі квартири можуть приносити різні гроші. У цьому матеріалі ми надамо рекомендації, які допоможуть вибрати найбільш рентабельні варіант.

На що потрібно звертати увагу при виборі

 

•Кількість кімнат. Найпопулярніший варіант - однокімнатна квартира. Така нерухомість має найкращий показник окупності. Наприклад, двокімнатна квартира коштує на 20-25% дорожче за «одиничку», але при цьому вартість оренди вище всього на 10-15%.

Якщо ви нікуди не поспішаєте, і різниця в окупності некритична, можете придбати дво-трикімнатну квартиру, адже це рішення теж має свої переваги. Після проходження точки окупності ви будете отримувати більший дохід, ніж у випадку з «одиничкою».

Однокімнатна квартира - більш кращий варіант і з точки зору пошуку орендаря.

 

Нерухомість такого типу користується попитом серед студентів, одиноких людей, молодих сімей, початківців фахівців. Цільова аудиторія - більша, ніж у 2-3-кімнатних приміщень.


• Квадратура. Найпопулярнішим варіантом прийнято вважати квартири з площею 30-40 квадратних метрів. Витрати на придбання цієї нерухомості відносно невеликі, тому можна встановити прийнятну вартість оренди.

Велика квартира в цьому контексті програє: її купівля і ремонт обходяться дорожче, та й подальший догляд за житлом вимагає більш значних вкладень.

На великогабаритне приміщення, звичайно, можна знайти орендаря, але робиться це не так просто, як з квартирами 30-40 кв.м.

• Розташування. З точки зору привабливості все очевидно: найбільше уваги прикуто до квартир в навколо центральних районах і біля станцій метро. У контексті фінансової вигоди розташування - некритичний показник. Квартиру в центрі можна здати дорожче, але і її покупка обійдеться в «копієчку». Нерухомість в спальному районі на околиці здається куди дешевше, але і витрати на її придбання низькі. Квартири в привабливих районах вигідніші з точки зору подальшого продажу. Їх вартість зростає активніше, ніж у нерухомості на околиці.


• Фактори зниження вартості. Звертайте увагу на квартири, які з якої-небудь причини коштують дешевше. Приміщення на першому поверсі обходяться приблизно на 5% дешевше, а ось на вартості оренди це не позначається. Навпаки: деякі орендарі шукають житло саме на першому поверсі. Наприклад, це сімейні пари, які не бажають спускати кожен день коляску з верхніх поверхів, або люди, які не хочуть витрачати час на ліфт.

Хороший  варіант - покупка квартири в не принадній, але у перспективній місцевості. Часто після побудови декількох житлових комплексів у раніше «поганому» районі починають з'являтися торговельні, розважальні центри, зручна транспортна розв'язка. Про ці плани вам розповість забудовник.

Купівля квартири в такій місцевості обійдеться набагато дешевше, ніж в уже «розкрученому» районі. Звичайно, ризик того, що заявлені плани будуть скасовані, є. Це не критично: в гіршому випадку ви просто будете отримувати дохід, відповідний витратам.


• Чому новобудова? Купівля нового житла для здачі в оренду пов'язана з меншими ризиками, ніж придбання нерухомості на ринку вторинного житла.

По-перше, вартість оренди з часом не буде падати. Тільки що побудований якісний будинок довго буде зберігати своє ідеальне стан. Сьогодні використовуються більш сучасні будівельні технології, ніж раніше. 5-10-річна споруда швидше «постаріє», і квартира втратить в ціні оренди.

 

По-друге, квартира в новобудові вимагає менше вкладень в ремонт і підтримання стану.

 

По-третє, старі будинки можуть мати підводні камені, про які потенційному покупцеві прийнято не розповідати.

Висновок

 

Кращий варіант для більшості майбутніх орендодавців - 1-кімнатні квартири до 40 квадратних метрів. Вони окуповуються швидше, а фінансові ризики при покупці нижчі.

Якщо у вас є 50000 доларів, подумайте про покупку двох 1-кімнатних квартир замість однієї 2-кімнатної. Ви зможете здавати два житла по 300 доларів замість одного приміщення за 400-500.

Шукайте можливість заощадити. Завдання - мінімізувати витрати без втрати орендної ціни в майбутньому. Звертайте увагу на квартири на 1 поверсі, райони, які незабаром планують забудувати інфраструктурою. І, звичайно, шукайте акції! Моніторьте сайти забудовників build.kovalska.com: там часто можна знайти вигідні пропозиції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень