Домашня окрошка на квасі: легкий літній рецепт
А якщо ковбасу замінити м'ясом, то окрошка стане чудовою стравою для тих, хто стежить за вагою
Окрошка - це універсальний кулінарний продукт, який може бути супом, аперитивом або холодною закускою.
Як приготувати окрошку на квасі з ковбасою: рецепт
Вам знадобиться:
- Картопля відварна - 500 г;
- Ковбаса варена - 500 г;
- Огірки - 500 г;
- Редиска - 400 г;
- Яйця - 5 шт.;
- Зелена цибуля - 1 пучок;
- Петрушка - 1 пучок;
- Кріп - 1 пучок;
- Квас, сметана, сіль – на смак.
Покрокове приготування:
- Промити і нарізати огірки дрібними кубиками. Старі овочі необхідно очистити від шкірки. Помістити в каструлю.
- Зняти з картоплі шкірку і нарізати дрібними кубиками. Додати в ємність з огірками.
- Натерти редиску на дрібній тертці. Так її смак буде більш виражений.
- Потім потрібно нарізати ковбасу і яйця і відправити до решти інгредієнтів.
- Нарізати зелень (цибулю, кріп і петрушку), додати в каструлю до решти продуктів і перемішати масу.
- Залити квасом на смак і додати сіль і сметану. Подавати страву зі сметаною. Для пікантності можна заправити холодний суп хроном.
Окрошка на квасі калорії
Калорійність окрошки - від 60 до 80 калорій.
Щоб зменшити кількість калорій і зробити продукт більш корисним, ковбасу можна замінити курячим філе або індичкою.
Окрошка з м'ясом на квасі стане чудовою стравою для тих, хто стежить за вагою.
Радіо Трек: НОВИНИ