Рецепти літа: міні-піца, як в дитинстві (+4 ФОТО)
Легка в приготуванні і надзвичайно смачна страва від Радіо Трек
Усі ми з дитинства пам’ятаємо ще з шкільної їдальні ці смаколики, і як усі раділи, коли їх подавали на друге. Завжди найбільш ходовий товар, який ще треба було встигнути купити, а деякі школярі навіть не прогулювали ті дні, коли їх готували.
Страва, яка навіює чимало приємних спогадів про дитинство - нашому сьогоднішньому рецепті.
Для приготування міні-піци нам знадобиться:
- Дріжджі – 20 г.
- Цукор – 1 ст. ложка
- Олія оливкова – 1 ст ложка
- Кріп сухий 1 ст. ложка
- Чебрець сухий – щіпка
- Орегано (душиця) – щіпка
- Борошно – 500 г.
- Молода капуста – 300 г.
- Зелена цибуля – 1 шт.
- Пучок кропу свіжого
- Сардельки – 200г.
- Ковбаса копчена – 200г.
- Томатна паста – 1ст. ложка
- Твердий сир – 200г.
Для початку потрібно розвести дріжджі у стакані теплої води, в яку додаємо ложку цукру. Все це потрібно гарно вимішати, щоб дріжджі розтанули. Поки дріжджі підходять, потрібно замісити тісто. Півкілограма борошна висипаємо у миску, додаємо ложку олії та висипємо приправи – ложку сухого кропу та дві щіпки душиці та чебрецю. Виливаємо в тісто дріжджі і замішуємо, тісто має вийти пружним і не липнути до рук. Накриваємо миску рушником і ставимо, щоб підійшло.
Шинкуємо капусту, дрібно нарізаємо зелену цибулю. Сардельки і ковбасу нарізаємо кубиками. Все викладаємо в миску, ножицями дрібно шинкуємо кріп, після чого солимо і перчимо за смаком всю суміш. Додаємо томатну пасту і ретельно вимішуємо.
Із тіста, яке вже підійшло, ліпимо кружальця, в яких середину втискуємо. Після чого накладаємо заправку, а зверху посипаємо дрібно натертим сиром. Викладаємо на деко і відправляємо на 35-40 хв. в духовку, розігріту на 180 градусів.
Тепер ви можете порадувати близьких по-справжньому смачними спогадами!
Усім смачного настрою і вдалих вихідних! З Трійцею вас, любі читачі!
Радіо Трек: НОВИНИ