ТОП 10 продуктів які містять колаген і запобігають зморшкам після 30

Змінивши щоденний раціон можна уповільнити старіння

Кістковий бульйон

Якщо більшість продуктів стимулюють виробіток колагену, то бульйон містить його в активній формі і організм його одразу засвоює. Яловичий бульйон багатий на колаген I типу, який позитивно позначається на здоров’ї шкіри, курячий та індичий – на колаген II типу, який підтримує нормальне функціонування суглобів. Для загального здоров’я та краси шкіри потрібно пити бульйон по 170-340 г щодня.

Яйця

Теж містять колаген у готовому вигляді – це яйця. Організм отримує його з жовтка. Крім того, у яйцях є сірка, необхідна для виробництва колагену. Вона також бере участь у детоксикації печінки, завдяки чому виводяться токсини, що руйнують колаген в організмі. Щоб яйця приносили користь, треба з'їдати 2 шт. на день.

Лосось

Лосось стимулює виробництво колагену. Він містить цинк, інші мінерали, які сприяють синтезу колагену, а омега-3 сприяє зволоженню шкіри. Рекомендується вживати рибу двічі на тиждень.

Гарбузове насіння

Теж стимулює виробіток колагену. Продукти які містять цинк, уповільнюють швидкість розпаду білка, цинк допомагає прискорювати процес загоєння ран. Найкорисніше – смажене насіння, в ньому більше корисних речовин. Можна з’їдати окремо або додавати до страв дві столові ложки гарбузового насіння.

Зелені листяні овочі

Такі овочі запобігають передчасному розпаду колагену завдяки вмісту хлорофілу, який збільшує кількість проколагену в шкірі. Антиоксидантні властивості хлорофілу захищають шкіру від впливу УФ-променів, таким чином перешкоджаючи передчасному старінню. Сміливо можете щоденно з'їдати по 3 склянки зелені.

Цитрусові

Містять багато вітаміну С, який бере участь у синтезі колагену. Цей вітамін є сполучним компонентом для амінокислот, які потрібні для утворення проліну. А пролін є необхідною речовиною на стадії, що передує утворенню безпосередньо самого колагену. Два фрукти щодня забезпечують добову норму вітаміну С.

Томати

Помідори містять антиоксидант лікопен. Він бере участь у синтезі колагену та захищає шкіру від пошкоджень сонячними променями. Найбільше лікопену в помідорах, оброблених тепловим способом, тому для краси шкіри краще вживати по одній склянці томатного соку на день.

Авокадо

Найцінніше в авокадо для шкіри – вітамін Е, який допомагає запобігти розпаду колагену в організмі. Жири, які містяться в авокадо, сприяють виробленню колагену. Рекомендується з'їдати щоденно хоча б половину цього фрукта.

Ягоди

Малина, ожина, полуниця, журавлина є джерелами не лише вітаміну С, а й елагової кислоти, яка запобігає розпаду колагену під впливом УФ-променів. Жменя корисних ягід має бути присутня у щоденному раціоні.

Чіа

Жири омега-3 рослинного походження, які містяться в насінні чіа, сприяють омолодженню шкіри завдяки гідратації її клітин, що надає шкірі гладкого та пружного вигляду. 20 г цього насіння на день  буде достатньо для дорослої людини.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень