Це не косметолог, а шарлатан. Як його вивести на чисту воду

Довіряти своє обличчя такому спеціалісту не варто

Косметичні послуги зараз вкрай популярні. Йдеться про спа-догляд, перманентний макіяж та цілий спектр ін’єкційних процедур. Ось тільки шарлатанів у цій сфері теж дуже багато.

Спочатку варто переконатися, що лікар має вищу медичну освіту. Тільки тоді він має право займатися ін'єкційною та апаратною косметологією.

Дипломів має бути два — дерматовенерології та косметології. Якщо спеціаліст має середню освіту, то це косметолог-естетист. Він може робити тільки пілінги, чищення, мезотерапію та епіляцію лазером, - пояснюють експерти.

Будь-який пацієнт має право попросити надати такі документи. Якщо косметолог намагається жартувати, не має в кабінеті дипломів і сертифікатів — це має насторожити.

Грамотний фахівець завжди показує, що колотиме, розповідає, як називається той чи інший препарат, та інформує про його термін придатності, вплив на обличчя, та про період реабілітації. Навіть якщо це не перша ваша зустріч.

Коли лікар проводить підготовку у вас за спиною, не показуючи ні шприца, ні препарату, варто замислитись. Також не погоджуйтесь на процедуру, якщо умови в кабінеті далекі від стерильних, — попередила професіонал.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень