Стратегічний запас. Їжа, яку можна зберігати у холодильнику від 4 днів до двох тижнів
Рецепти для тривалого зберігання
Видання НВ підготувало підбірку рецептів їжі, яку можна зберігати у холодильнику тривалий час. Таку їжу можна брати в укриття чи навіть в дорогу.
Картопля фрайт
Особливість цієї картоплі в мундирі в тому, що вона вариться у насиченому соляному розчині. Така картопля виходить щільнішою, а зберігатися може до 5 днів.
Інгредієнти:
- Картопля - 6-8 шт.
- Сіль - 600 г
- Вода - 1,5 л
Приготування:
Ретельно промийте картоплю, помістіть у каструлю та залийте холодною водою. Додайте у воду сіль і розмішайте.
Поставте картоплю закипати, а після кипіння продовжуйте варити на досить інтенсивному вогні під прикритою кришкою.
Картопля буде наполовину спливати, тому її варто перевертати кожні 5-6 хвилин.
Через 20 хвилин картопля буде готова, однак, якщо залишити її покипіти на 35-40 хвилин, вона буде більш щільною і «смаженою» всередині.
Вітамінний салат
Цей салат можна зберігати до двох тижнів, а найсмачнішим він стає десь на третій день.
Інгредієнти:
- Капуста - 1 качан
- Буряк - 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Яблуко(зелене) - 2 шт.
- Часник - 6 зубчиків
- Олія - 1 ст.
- Коричневий цукор - 1/2 ст.
- Оцет - 1/2 ст.
- Сіль - 2 ст.л
Приготування:
Розберіть капусту і наріжте її невеликими шматками, як листя салату, або нашаткуйте її. Моркву і буряк наріжте недовгою соломкою, яблука - шматочками або теж соломкою.
Помістіть усі інгредієнти у велику миску або відразу в каструлю чи великий судок для зберігання. Залийте салат олією та оцтом, додайте цукор та сіль. Добре перемішайте.
Їсти салат краще не раніше, ніж через 3 години, щоб він настоявся, а зберігати в холодильнику можна до 2 тижнів.
Житні хлібці
Постачання хліба може бути нестабільними, тому краще мати про запас хлібці. До того ж завдяки насінню вони насичують навіть краще, ніж хліб, маючи при цьому меншу кількість вуглеводів.
Інгредієнти:
- Борошно житнє(можна звичайне) - 1 ст.
- Олія - 40 мл
- Вода - 300 мл
- Сіль – 1 ч.л
- Насіння соняшника - 1 ст.
- Насіння льону - ¼ ст.
- Кунжут - ¼ ст.
Приготування:
Змішайте всі сухі інгредієнти, потім додайте рідкі та добре розмішайте.
Застеліть пергаментним папером деко та рівномірно розподіліть по ньому тісто.
Запікайте хлібці 10 хвилин при температурі 200°C, потім дістаньте деко, надріжте хлібці на квадрати та продовжуйте запікати ще 25 хвилин при температурі 150°С.
Бездріжджові пиріжки з джемом
Пиріжки можна зберігати близько 3-4 днів, якщо в них солодка начинка, яка не псується. Чудовий варіант - улюблене варення чи джем.
Інгредієнти:
- Борошно - 300 г
- Варення - 100-150 г
- Сметана - 125 г
- Олія - 75 мл
- Яйця – 1 шт.
- Харчова сода - 1/2 ч.л
- Розпушувач - ½ ч.л
Приготування:
У великій мисці змішайте сметану, воду та розпушувач, потім додайте до них яйце та олію. Розмішайте до однорідності.
Просійте в рідку суміш борошно і замісіть тісто. Воно має бути еластичним, але не липнути до рук.
Розділіть тісто на 10 частин, сформуйте з кожного коржик, викладіть всередину варення і защипніть пиріжок.
Розігрійте духовку до 200°C, у цей час змастіть булочки молоком або яйцем для гарної скоринки.
Випікайте пиріжки 20 хвилин.
Джерело: НВ
Радіо Трек: НОВИНИ