Купуєте пачку XXL? Що буде, якщо щодня їсти соняшникове насіння

Не дуже корисно для емалі зубів, але можна їсти вже очищені зернята

Лузати маленькі чорні зернята напевно любить кожен, але частина людей вважає, що це шкідлива звичка. Однак медики розповіли, що в насінні є багато корисних речовин, які покращують самопочуття.

Що буде з вашим організмом, якщо щодня вживати насіння

Насіння соняшника – джерело вітамінів А, В, D і Е, цинку, заліза, калію і кальцію. Людям на дієті обов'язково слід включити у свій раціон клітковину у вигляді насіння соняшника. Вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту і позбавляє від запорів. Вживаючи клітковину, людина відчуває себе більш ситою.

Виходить, якщо ви на дієті, то насіння — це непогане доповнення.

Насіння соняшника допомагає знизити рівень холестерину в крові. Тож це хороша профілактика інфаркту та інсульту.

Вживаючи систематично насіння соняшника, можна істотно знизити ризики розвитку онкології. У зернятах є фітостероли і цінна лінолева кислота, які значно знижують ризик розвитку колоректального раку і раку легенів, а також розростання метастазів.

Але слід пам'ятати — солоне насіння некорисне. Також не забувайте про зубну емаль, яка псується, якщо розлузувати насіння зубами, тому використовуйте для цього процесу руки, або купуйте очищені зернята.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень