

Миття цих продуктів може призвести до розмноження бактерій та погіршення смаку страв
Британське видання Al Araby Al Jadeed пише, що є ціла низка продуктів, які не рекомендують мити перед приготуванням. Це може не просто зіпсувати смак страви, а навіть призвести до розмноження бактерій.
Так, курку не можна мити, адже на її поверхні можуть бути бактерії сальмонели. Її миття може призвести до поширення бактерій на поверхні кухні, руках, раковині й навіть на одязі. Натомість повільне приготування на високих температурах – знищить усі бактерії.
Миття яловичини, телятини та баранини – зіпсує смак м’яса.
Щодо грибів, то йдеться не про змивання піску й землі з лісових грибів, а про тривале замочування грибів у воді. Гриби швидко вбирають воду, тому стають несмачними.
Миття макаронів призводить до змивання з них крохмалю. Він, між іншим, сприяє кращому поєднанню з соусами. Тож макарони треба сирі класти у киплячу воду. Щодо миття виробів уже після приготування, то у цьому є сенс, якщо ви плануєте додавати макарони у салат чи обсмажувати їх на сковорідці.
Щодо яєць, то чимало господинь вважають за краще помити яйце перед тим, як варити чи розбити для приготування інших страв. Проте саме під час миття мікроби можуть потрапити у яйце крізь пористу поверхню шкарлупи.
Натомість завжди треба мити банки з консервами перед відкриттям, аби змити з них пил та бруд, аби він не потрапив у продукти. Варто мити також фрукти з їстівною шкіркою, як от яблука чи салатне листя або цвітну капусту.
Радіо Трек: НОВИНИ
Іспанські вчителі в шоці від учнів з України: чому за кордоном бояться наших дітей?
Просто так тепер не здаси: запустили нові правила щодо обміну доларів
Чим закушувати горілку не можна: багато хто саме цим і заїдає (ФОТО)
Вони справжні ангели: 3 імені жінок, з якими добре, тепло та затишно
Маловідомий факт про Олену Зеленську: яке рідкісне прізвище вона змінила 22 роки тому
«От нах@ра вам потрібне правильне харчування»: Клопотенко заматюкався і поділився «криком душі» щодо харчування
Три фрукти, які потрібно обов'язково їсти взимку: вони найкорисніші
Лавровий лист у супі: коли його класти і чи діставати після приготування
Пересолений оселедець можна врятувати... молоком. Як би дивно це не звучало
Модні, але шкідливі: нутриціолог назвала ТОП-8 дарма розрекламованих продуктів
В маршрутці №6 у Рівному забули чорний рюкзак з концертним костюмом танцювального колективу «Едельвейс». Прохання допомогти в пошуку. Хто знайшов рюкзак, прохання зателефонувати за номерами телефонів 068-007-30-37 або 050-339- 30-37
У Рівному поблизу мікрорайону Південного, знайшли автомобільний номер ВК 4722 ІО Власник може звертатися за номером: +380972381545
Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064