Експерти попередили, які продукти не можна мити перед приготуванням

Миття цих продуктів може призвести до розмноження бактерій та погіршення смаку страв

Британське видання Al Araby Al Jadeed пише, що є ціла низка продуктів, які не рекомендують мити перед приготуванням. Це може не просто зіпсувати смак страви, а навіть призвести до розмноження бактерій.

Не можна мити перед приготуванням:

  • курку
  • гриби
  • м'ясо
  • макарони
  • яйця

Так, курку не можна мити, адже на її поверхні можуть бути бактерії сальмонели. Її миття може призвести до поширення бактерій на поверхні кухні, руках, раковині й навіть на одязі. Натомість повільне приготування на високих температурах – знищить усі бактерії.

Миття яловичини, телятини та баранини – зіпсує смак м’яса.

Щодо грибів, то йдеться не про змивання піску й землі з лісових грибів, а про тривале замочування грибів у воді. Гриби швидко вбирають воду, тому стають несмачними.

Миття макаронів призводить до змивання з них крохмалю. Він, між іншим, сприяє кращому поєднанню з соусами. Тож макарони треба сирі класти у киплячу воду. Щодо миття виробів уже після приготування, то у цьому є сенс, якщо ви плануєте додавати макарони у салат чи обсмажувати їх на сковорідці.

Щодо яєць, то чимало господинь вважають за краще помити яйце перед тим, як варити чи розбити для приготування інших страв. Проте саме під час миття мікроби можуть потрапити у яйце крізь пористу поверхню шкарлупи.

Продукти, які треба мити:

Натомість завжди треба мити банки з консервами перед відкриттям, аби змити з них пил та бруд, аби він не потрапив у продукти. Варто мити також фрукти з їстівною шкіркою, як от яблука чи салатне листя або цвітну капусту.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень