Пересолений оселедець можна врятувати... молоком. Як би дивно це не звучало

Кілька кухонних лайфхаків для хороших господинь

У кожної господині є свої секрети на кухні. І чим їх більше, тим смачнішими виходять страви, і тим менше часу потрібно для приготування кулінарного шедевра

Сьогодні пропонуємо дізнатися, як поліпшити смак деяких страв, а іноді — і врятувати їх, за допомогою звичайного молока.

Які ж продукти можна врятувати, замочивши у молоці?

Печінка і м'ясо для відбивних

Година чи дві, проведені в молоці, істотно змінюють смак м’яса для відбивних. Воно стає надзвичайно ніжним і соковитим. А щодо печінки — то окрім вищевказаного, молоко ще й забирає із неї гіркоту й робить смак продукту більш насиченим

Жорстке м'ясо

Не лише м'ясо для відбивних можна (а часом і треба) замочувати у молоці. Будь-який шматок жорсткого м'яса стане значно м'якшим після такої банної процедури. Утім, у цьому випадку в молоці його потрібно буде витримати набагато довше — десь 8-10 год.

Пересолений оселедець

Якщо ви пересолили оселедець або ж купили вже пересолений, то краще замочувати його не в воді, а саме в молоці. Воно і зайву сіль з риби витягне і зробить рибу більш ніжною на смак. Час замочування — 10 годин.

Філе риби

Збираєтеся смажити рибу? Замочіть її у молоці, буквально на годину. Після цього риба швиденько покриється рум'яною скоринкою, «зацементувавши» всередині усі соки Виходить просто неймовірно смачно!

Сушені гриби

За допомогою молока їх можна майже «оживити». Всього година у молочному басейні зробить смак грибів практично ідентичним натуральному — вважайте, що готуєте свіжі грибочки.

Кислий сир

Кислуватий сир — не рідкість. Якщо ви такого не любите і не обирали такий спеціально — просто замочіть його у молоці на 3-4 год. За цей час рідина забере всю кислинку, зробивши сир натомість більш ніжним і повітряним.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень